Alphense regio groeit economisch het snelst

Deel dit artikel

Oost-Zuid Holland, de regio waar Alphen aan den Rijn en Gouda onder vallen, is de snelst groeiende regio op economisch gebied in Nederland. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek van ING die regionale economiecijfers heeft vergeleken. De regio heeft een economische groei van 2,7%.

De groei heeft ook te maken met de sterke bevolkingsgroei van de regio, deze is één van de sterkste van Nederland. Die groei is ook weer positief voor de consumptieve bestedingen in de regio. Ook de ligging van de regio is een voordeel, hier profiteert men van steden als Rotterdam en Den Haag. De groei is vooral te zien in de zakelijke en ICT branche.

Landelijk ligt de groei op 2%. De verschillen lopen regionaal ver uit elkaar, Drenthe en Groningen halen nog geen 1% groei. Afgelopen jaar is het groeitempo in alle provincies ook iets gedaald. De regionale werkloosheid is wel gedaald tot onder het niveau van 2008.

Regio Oost-Zuid Holland wordt opgevolgd door Zuidwest-Gelderland (Betuwe), Flevoland, Het Gooi en Vechtstreek en Regio Den Haag. Onderaan de lijst staan Groningen, Delfzijl & omgeving, Noord-Drenthe, Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe.

Leave a Comment