Toeristenmarkt Katwijk start weer

Deel dit artikel

De toeristenmarkt van Katwijk staat weer voor de deur. De markt is uitgegroeid tot één van de best bezochte (zomer)markten van de regio. Tussen 25 juni en 27 augustus is het iedere dinsdag van 13.00 tot 21.00 uur éxtra gezellig in het centrum van Katwijk. Op dinsdag 25 juni wordt de toeristenmarkt om 19.00 uur officieel geopend door wethouder Jacco Knape. Aansluitend is er een openingsact door een zeemeermin. Er worden een hoeveelheid bellenblazen uitgedeeld aan de aanwezige kinderen en samen met de zeemeermin openen ze de markt.

Wekelijks zijn er een groot aantal marktkramen te vinden met een divers aanbod. Elke week is er een ander thema. De themamarkten zijn te vinden op het Andreasplein.

Dinsdag 25 juni: Creadag
Deze dag staat in het teken van de creativiteit en hobby. Bezoekers worden geïnformeerd over diverse vormen van creativiteit. Deelnemers tonen kunstzinnige creatieve producten die met handvlijt zijn gemaakt. Variërend van kunstobjecten tot beschilderde tuinattributen, van mooie batikwerken tot fraaie sieraden en kralen tot houtbewerking. De creativiteit markt is een bezoek meer dan waard. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de UNI. Om 19.00 uur is de officiële opening van de toeristenmarkt.

Dinsdag 2 juli: Maritiemdag
Tijdens deze dag zijn er verschillende kramen met nautische artikelen en activiteiten zoals: touwknopen, zeehengelen, paling roken, oude vissersschepen en oude ambachten.

Shantykoor Skuytevaert zingt Engelse- en Nederlandstalige zeemansliederen.

Dinsdag 9 juli: Katwijk, verrassend en gastvrij, ook in de horeca!
Proeven, ruiken, zien, maar vooral beleven! Horeca Katwijk organiseert een sfeervolle en unieke horecadag waar niet alleen geproefd kan worden van de nieuwste producten. U kunt zelf deel kunt nemen aan diverse workshops, exclusieve demonstraties kunt zien en mooie prijzen winnen.

Om de sfeer compleet te maken zijn er die dag ook optredens van diverse Katwijkse muzikanten. Kortom, laat u verrassen en geniet!

Dinsdag 16 juli: Brocante-streekmarkt
Op deze dag kan het publiek genieten van een ouderwets gezellige brocante streekmarkt.

U kunt genieten van verzamelobjecten en ambachtelijk verkoopwaar. Wat men onder andere kan aantreffen is: brocante, curiosa, boeken, strips, verzamelobjecten, heerlijke biologische streekproducten, enz. Er staat iets leuks te gebeuren, kom gezellig kijken. ’s Avonds is er een muzikaal optreden van de DVS Big Band Plus.

Dinsdag 23 juli: Oldtimerdag
Deze dag staat in het teken van klassieke, antieke auto’s. Er zijn veel verschillende auto’s te bewonderen, waaronder 2 historische brandweerauto’s. De muzikale omlijsting is helemaal in de sfeer van het tijdsbeeld en wordt verzorgd door de dixielandband Alacarte.

Dinsdag 30 juli: Standwerkersconcours
Dit jaar opnieuw een groot spektakel van de lach op gebied van verkoopdemonstraties in Katwijk. Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel “Beste standwerker van Katwijk”. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot snij-attributen; er wordt van alles gedemonstreerd om te vechten voor deze felbegeerde titel. Dus bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders voor in of om het huis? Kom dan naar het Andreasplein.

Een deskundige jury zal de standwerkers beoordelen op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 6 augustus: De gezond en gelukkig markt
Deze markt rond het thema welzijn zit vol interessante en verrassende informatie over gezondheid en geluk. Van aloë vera producten tot zelfgemaakte jam en van (stoel)massages tot vrolijke cadeauartikelen. Er zijn allerlei demonstraties en presentaties en diverse gratis workshops. De gezond en geluk markt is een actieve markt waar het plezier van af straalt en geluk wordt gedeeld. Zoals ieder jaar is er weer de “weggeefwinkel”-kraam, waar u gratis leuke hebbedingetjes kunt ophalen. Ook zijn net als vorig jaar diverse professionals van “Bewust Bollenstreek” aanwezig. Dus kom voor je portie dagelijks geluk naar deze bijzondere markt. ’s Avonds zal er een muzikaal optreden zijn van Duo C Kwadraat.

Dinsdag 13 augustus: Kids party
Hier draait alles om het kind. Er zijn allerlei kinderactiviteiten zoals schminken, cupcakes bakken en versieren, glittertattoo’s aanbrengen, tasjes pimpen en sieraden maken. Word model in één dag met een echte catwalk, inclusief verkleden, visagie en hairstyling. De kinderen zullen zich niet vervelen!

Dinsdag 20 augustus: Kunst in Katwijk
KuCo (een samenwerkingsverband van kunstenaars, kunstvormen en kunststromingen) organiseert een kunstmarkt. Verschillende kunstvormen worden gepromoot. Kunstenaars uit Katwijk en de regio zijn aanwezig.

U kunt meedoen aan workshops en er wordt kunst gepresenteerd. Ook is er een gedichtenmarathon en er wordt “en plein air” geschilderd. Een interessante en actieve dag die u zeker niet mag missen. ’s Avonds is er een muzikaal optreden.

Dinsdag 27 augustus: Vrijwilligersmarkt
Verschillende organisaties en verenigingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg presenteren wat zij binnen hun organisatie doen op het gebied van vrijwilligerswerk. Misschien vindt u de leuke uitdaging die u zoekt! Vrijwilligerswerk kan uw leven verrijken. Bovendien is het voor mensen die op dit moment geen betaald werk hebben een prachtige gelegenheid om in de werksfeer te blijven. Kom gerust even langs, ook als u niet direct op zoek bent naar vrijwilligerswerk. Voor meer informatie over de vrijwilligersmarkt kunt u contact opnemen met Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (vip@welzijnskwartier.nl).

Leave a Comment