Verduurzamen bedrijventerrein ‘Rijnhaven’ in Alphen a/d Rijn

Deel dit artikel

De Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) heeft bij 12 ondernemingen op bedrijventerrein ‘Rijnhaven’ een energiescan gemaakt. Daarmee is een eerste beeld verkregen van het duurzaamheidsprofiel van de Rijnhaven.

OnlangsĀ zijn de resultaten van de energiescans met de betrokken bedrijven besproken, en zijn concrete stappen benoemd om het gebied verder te verduurzamen. Wethouders Gerard van As en Leo Maat waren bij de bijeenkomst aanwezig.

Duurzaamheid is een speerpunt van de gemeente Alphen aan den Rijn en inmiddels zijn daar duidelijke opgaven aan gekoppeld. Denk aan de energietransitie, opgaves rondom klimaatverandering, en de ontwikkeling van een circulaire economie. Alphen aan den Rijn streeft naar verbreding en versnelling van een groene economie in het Groene Hart, die duurzaam en circulair is. De gemeente wil actief met bedrijven samenwerken om hen te helpen verduurzamen.

Leave a Comment