De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse: Luxueus en comfortabel


Deel dit artikel

Compacte MPV’s zijn hot en de concurrentie is dan ook stevig. Mercedes-Benz had met zijn B-Klasse dan ook behoefte aan een moderner en vlotter model. Het nieuwe model is dan ook wat langer en lager geworden en dat is de uitstraling en de ruimte op de achterbank ten goede gekomen.

Het belangrijkste criterium voor de keus van dit type auto’s is veelal de hoge zit en daar zit je goed mee bij deze B-Klasse, want die is hoog, dus een comfortabele instap. De stoel zelf zit goed en is royaal verstelbaar. Dat laatste geldt ook voor het robuuste, elegante stuur, waarop veel knoppen verzameld zijn. Het dashboardontwerp kennen we uit de nieuwe A-Klasse. Lange horizontale schermen wat zeer opgeruimd oogt. Alle multimedia wordt bediend met het trackpad op de middentunnel of de touchbuttons op het stuur. Het geheel werkt zeer vooruitstrevend. Wat bagageruimte betreft is er de beschikking over 455 liter die vergroot kan worden tot 1540 liter met de achterbank plat. Luxueus en comfortabel stond waarschijnlijk bovenaan het wensenlijstje voor deze nieuwe B-Klasse. De besturing is licht en niet echt strak, maar dat past ook wel bij het karakter van deze auto. Hij nodigt dan ook niet uit tot een sportief rijgedrag met strak bochtenwerk, maar dat is ook niet de wens van de doelgroep schat ik zo in. Wat kwaliteit betreft staat ook deze B-Klasse zoals bij Mercedes-Benz gebruikelijk op een hoog niveau.

Motoren

Benzine
B180
B200

Diesel
B180 d
B200 d
B 220 d

Afmetingen
Lengte 4419 mm
Breedte  1796 mm
Hoogte 1562 mm

Inhoud
Brandstoftank 43 L
Bagageruimte 445 L

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment