Actuele nieuwbouwprojecten van Basis Bedrijfshuisvesting


Deel dit artikel

“Er is veel gaande in de regio,” zegt Sander Zwaan, partner bij Basis Bedrijfshuisvesting. Op deze pagina belicht hij een achttal recente bouwprojecten of locaties waar gebouwd kan worden, uit de portefeuille van één van de 3 Basis-kantoren. 

Hoe was 2018?

Sander Zwaan: “We hebben vorig jaar veel projecten afgerond. Een voorbeeld is het project De Boeg op het voormalige MEOB-terrein in Oegstgeest langs de A44, waar we 26 bedrijfsunits hebben verkocht. Dit project is thans in aanbouw. Op dit terrein wordt binnenkort ook gestart met de bouw van een geklimatiseerde bedrijfshal van 1.200 m². Deze hal is voor de verhuur beschikbaar. Andere afgeronde  nieuwbouwprojecten zijn bijvoorbeeld de bouwmarkt Gamma in Katwijk en het Betaplein in Leiden. 

Hoe is de markt?  

“Er gebeurt veel in de markt. Het aanbod is beperkt terwijl de vraag naar met name bedrijfsruimtes groot is, onder andere in de logistieke sector die grotere hallen met laaddoks zoeken ten behoeve van een fijnmazig logistiek netwerk. Je merkt het effect van internet. Mensen bestellen online spullen en die willen ze de volgende dag in huis hebben.” Verder zien we vraag naar hoogwaardige kantoren en beleggingen. Naast de al genoemde projecten zal Basis binnenkort ook starten met de verkoop van een tweetal bedrijfsverzamel- gebouwen in Leiden en Rijnsburg. Meer informatie hieromtrent komt binnenkort online.

Nieuwbouwproject De Keyser, bedrijventerrein ’s-Gravendijck, Noordwijk

Op businesspark De Keyser komen een tiental nieuwe bedrijfsunits van circa 160 m2, waarvan er inmiddels vier zijn verkocht. De units zijn geschikt voor bedrijven die productie en opslag willen combineren met een kantoor of een showroom op de eerste verdieping. De bouw van dit bedrijfsverzamelgebouw start dit voorjaar. De verwachte oplevertijd is het eerste kwartaal van 2020. Bijzonderheden: de panden hebben een royale vrije hoogte, een volledige verdiepingsvloer en eigen parkeerplaatsen. 

Bedrijfsverzamelgebouw The Box Katwijk

In drie bedrijfsverzamelgebouwen op het Katwijkse bedrijventerrein ’t Heen, naast een gloednieuwe vestiging van bouwmarkt Gamma, komen 46 multifunctionele bedrijfsunits, variërend van circa 70 tot 220 m2. Hiervan is twee derde deel al verkocht. In maart 2019 start de bouw. De ontwikkelaar is Chronos. Bijzonderheden: de units worden gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het bedrijfsverzamelgebouw een moderne uitstraling krijgt.

J. Keplerweg 10, Alphen aan den Rijn

Pal naast de N11 in Alphen aan den Rijn op bedrijventerrein Molenhoek komen 36 nieuwe bedrijfsunits. Wat betreft de indeling is er veel mogelijk en er is veel parkeergelegenheid. De geraffineerde belijning van de gevel en het gebruik van duurzame materialen als beton en kalkzandsteengeven het geheel een dynamisch uiterlijk.

Eikenlaan, Alphen aan den Rijn

Onder de naam De Eik wordt op bedrijventerrein Hoorn-West een bedrijfsverzamelgebouw gebouwd dat voor velerlei doeleinden bruikbaar is: werkplaats, opslag, kantoor, showroom of anderszins. De vijf units zijn meer dan 400 m2 groot, erboven is ruim 160 m2 kantooroppervlak. De units kunnen worden voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. De bouw start eind 2019 of begin 2020.

Leidsche Vaart, Ter Aar

Leidsche Vaart is een nieuw bedrijventerrein in Ter Aar, middenin het Groene Hart, met een totale oppervlakte van 55.000 m2. Er zijn meerdere percelen beschikbaar die in grootte variëren van circa 1300 tot ruim 5200 m2. Enkele percelen grenzen aan het water. Bijzonderheden: het terrein is beveiligd en kan in de weekenden worden afgesloten. 

5 meilaan, Leiden

Op de hoek van de 5 meilaan en de Rooseveltstraat, dichtbij het kantoor van Basis Bedrijfshuisvesting in Leiden, komt een woontoren van 10 verdiepingen en 60 huurappartementen. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn gestart. Beneden is een winkel voorzien. Deze ruimte kan worden gehuurd. Bouw en ontwikkeling door firma De Lange Van der Plas. 

Coenecoop III, Waddinxveen

Op bedrijvenpark Coenecoop III in Waddinxveen zijn kavels te koop waarop bedrijfsgebouwen kunnen worden gebouwd, variërend in grootte van 966 tot 1499 m2. Hier zijn nog slechts enkele kavels beschikbaar. Bedrijventerrein Coenecoop is een prachtplek om te ondernemen in verband met de centrale ligging nabij de A12 en de A20. 

Grote Esch, Moordrecht

In juni van dit jaar worden er 23 bedrijfsunits opgeleverd op bedrijventerrein Gouwepark in Moordrecht, dat ’s avonds en in de weekenden afgesloten kan worden, waarmee een veilig  ondernemersklimaat wordt gewaarborgd. Hier zijn nog 15 units beschikbaar, in grootte variërend van 174 tot 320 m2 Bijzonderheden: energieneutraal ondernemen is hier het kernwoord dankzij het gebruik van warmtepompen, duurzame materialen, betonkernactivering en indien gewenst ook  zonnepanelen. Er is geen gasaansluiting.

Basis Bedrijfshuisvesting in het kort

Basis Bedrijfshuisvesting is de grootste bedrijfsmakelaar in de regio. Het bedrijf, dat in 2018 dertig jaar bestond, heeft kantoren in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda en houdt zich bezig met verhuur, verkoop en taxatie van bedrijfspanden. Basis kent de regio Rijnland als zijn broekzak en heeft een sterk netwerk. 

Basis Bedrijfshuisvesting
Leiden (071) 523 32 77
Gouda (0182) 525700
Alphen aan den Rijn (0172) 470247
I www.basis.nl 

Leave a Comment