Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Groene Corridor

Deel dit artikel

Minister Van Nieuwenhuizen werd tijdens een werkbezoek aan HEINEKEN Zoeterwoude door gedeputeerde Rik Janssen geïnformeerd over verduurzaming van de binnenvaart.

HEINEKEN, provincie Zuid-Holland, Wageningen Universiteit, Naturalis en Hoogheemraadschap Rijnland werken samen aan verduurzaming van de brouwerij in Zoeterwoude. Een van de doelstellingen is de Groene Corridor, het realiseren van klimaatneutraal transport via weg, spoor én water. De minister is geïnformeerd hoe de partners binnen Groene Cirkels dit aanpakken en welke stappen inmiddels al zijn gezet om de flesjes, blikjes en fusten met elektrisch aangedreven schepen van de brouwerij naar de Rotterdamse Haven te verschepen. Maar ook om goederenstromen te combineren zodat schepen die gelost hebben in de Rotterdamse Haven niet leeg terugkeren. Een enorme operatie die inmiddels steeds concretere vormen begint te krijgen en dat wilden we minister Van Nieuwenhuizen laten zien

Leave a Comment