Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden in top 3 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019


Deel dit artikel

Op maandag 3 december heeft SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 3 van de wedstrijd hebben behaald. Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden heeft een plek weten te veroveren en gaat de strijd verder aan voor de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019’, samen met Hotel Okura Amsterdam en De Euromast Rotterdam.

Van der Valk is de bakermat van House of Hospitality: een hybride vorm van werken en leren voor de BOL-opleiding Manager/Ondernemer horeca. Learning on the job is waar Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden als leerbedrijf in uitblinkt. Dit is het vertrekpunt van iedere startende medewerker en leerling. In hun hybride leeromgeving zorgen ze ervoor dat leerlingen sterk op de werkvloer staan en goed tot hun recht komen. Iedere leerling krijgt de kans om te doen wat hij of zij het liefste doet.

Top 3
Hotel Okura, De Euromast Rotterdam en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden wisten zich als beste te onderscheiden. Ze blinken uit in een goede samenwerking met scholen, deelname aan verschillende brancheactiviteiten en hebben veel aandacht voor de leerling als individu. Bovendien zijn zij sterk in het begeleiden van leerlingen, aangezien de leerlingen ook de samenhang tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf meekrijgen en leren. Hierdoor krijgen de leerlingen een breed beeld van de mogelijkheden in de branche en staan zij zelfverzekerd op de werkvloer. Door deze aanpak maken deze leerbedrijven het werken in de horeca aantrekkelijker en stomen zij een nieuwe generatie klaar die echt enthousiast is over het vak. Ricardo Eshuis, commissievoorzitter van de wedstrijd en directeur SVH voegt daaraan toe: “De genomineerde bedrijven blinken uit in het integreren van leren en werken op de werkvloer. Het gaat veel verder dan alleen het begeleiden van BBL-leerlingen. Leren en ontwikkelen is bij de top 3 onderdeel van de bedrijfsvoering en is een doel op zich voor medewerkers en management.”

Bijzonder is dat de runner up van vorig jaar, Hotel Okura Amsterdam nu weer bij de top 3 zit en de verbeterpunten vanuit de commissie heeft doorgevoerd. De Euromast completeert de top 3 na een jaar afwezigheid van deelnemers uit Rotterdam. Bij dit leerbedrijf wordt volgens een strak leerplan per leerling een steeds hoger niveau bereikt.

Finale
De leerbedrijven uit de top 3 krijgen binnenkort bezoek van de gehele commissie. Daarna zullen ze in spanning moeten wachten op de uitslag, die bekend wordt gemaakt op dinsdag 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De finale zal plaatsvinden vanaf 16.00 uur in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde na het NK leerling-leermeester.

Winnaar
De winnaar mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 dragen, maar wint ook de award, met bijbehorend muurbordje en mag een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie van SVH waarin hij samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukt op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

Beste Leerbedrijf Horeca
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Leave a Comment