Preview Mercedes-Benz B-Klasse


Deel dit artikel

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse zal begin volgend jaar in de showroom staan in Leiden, maar nu vast een preview. Wat goed is moet je niet te veel aan veranderen zullen ze daar in Stuttgart hebben gedacht en dus herken je de nieuwe B-Klasse nog aan zijn voorganger, maar toch is het koetswerk helemaal vernieuwd.

Strakke lijnen zijn wat afgerond, met name bij de raampartij en de achterste stijl is wat smaller, waardoor hij wat hoger en wat vriendelijker oogt. Grappig genoeg is hij niet hoger en zelfs de daklijn is lager geworden en het geheel oogt wat boller.

De wielen zijn meer op de hoeken geplaatst, waardoor de wielbasis wat toegenomen is ten gunste van de ruimte in het interieur en het rijcomfort. Het interieur is ook gemodificeerd en heeft een grote gelijkenis met die van de vernieuwde A-Klasse. Ik zie de twee grote schermen op het dashboard, waarbij je kunt kiezen uit drie configuraties en het nieuwe MBUX multimediasysteem biedt veel zelfdenkende mogelijkheden. Zeer herkenbaar zijn de drie ronde ventilatieroosters op het middenconsole voor de sportieve ‘touch’. In vergelijk met de A-Klasse zit je in de B-Klasse een stuk hoger. En over zitten gesproken, kan je de stoelen bestellen met niet alleen stoelverwarming en –ventilatie, met multicontour-instellingen en een massagefunctie, maar ook met Energizing-stoelkinetica die de hoek van de zitting en rugleuning steeds een beetje aanpast ter voorkoming van langdurig zitten in dezelfde houding. Dus jij hoeft niet meer te bewegen, want dat doet de stoel voor je.

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment