Kjeld bv en WELD Infra & Milieu – een slimme combinatie van bedrijven


Deel dit artikel

GENOMINEERD STERKSTE SCHAKEL 2019

“Kjeld sloopt, WELD doet grondwerken,” zegt Gijs van der Werff, eigenaar van WELD, “dat is de korte samenvatting van het verhaal van onze twee bedrijven.” En dat is tegelijk de kern van de zaak wanneer het op klantgerichtheid aankomt. “Sloop en grondwerk sluiten op elkaar aan bij bouwprojecten. Met ons gecombineerde bedrijf haal je een team in huis dat een heleboel rompslomp voor de klant voorkomt.”

Achter ‘sloop’ en ‘grondwerk’ zit nog een hele wereld van specialisaties en bijzonderheden. “Kjeld doet zogenaamde totaal- sloop en renovatiesloop en heeft zich ook nog gespecialiseerd in asbestverwijdering. Die asbest daar zijn wij in Nederland nog lang niet vanaf, dat komen wij geregeld tegen.” Bij renovatiesloop stript Kjeld een gebouw van binnen en van buiten
zodat het een mooie tweede bestemming kan krijgen. Zij recyclen vrijgekomen materiaal en bemiddelen zelfs voor de opbrengst van de restwaarde. “Totaalsloop is het makkelijkst uit te leggen: dan gaat alles tegen de vlakte.”

Ook het grondwerk van Weld kent zijn bijzonderheden. “Maakt niet uit wat voor situatie wij tegen komen, wij zorgen dat het terrein wordt klaargemaakt voor (her)gebruik. Dat betekent ook dat wij bodemsanering doen, dat wij damwanden plaatsen – liefst op moeilijke plekken – en wij leggen bestrating en riolering aan.”

Slim teamwerk
Kjeld BV en WELD Infra en Milieu zijn ‘voordeurdelers’ in Alphen aan den Rijn. Maar ze delen ook materieel en ze delen vooral elkaars agenda. “Onderlinge afstemming van de verschillende onderaannemers op een project blijft problematisch in de bouw. Er lopen veel verschillende beroepen die voor de voortgang wel afhankelijk van elkaar zijn. Onze combinatie is groot genoeg om serieuze projecten aan te pakken en klein genoeg om slim met elkaar samen te werken. Dat betekent voor de aannemer vooral rust. En wij merken aan onze orderportefeuille dat dat makkelijk verkoopt.”
Het levert ze spannende opdrachten op zoals de sloop en het grondwerk ónder een pakhuis van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Herrie, troep en schade voorkomen
Het is het schrikbeeld van iedere omwonende: sloop betekent herrie, schade en troep. Maar terwijl de mannen en de
machines van Kjeld en WELD er stoer en stevig uitzien, is het geen werk voor rouwdouwers. “Wij voorkomen herrie, troep en schade op twee manieren. Ten eerste omdat wij vakkundig omgaan met ons zware materieel. En dat doen wij dan ook nog eens volgens de allerlaatste normen. Maar ten tweede omdat wij ons gezonde verstand gebruiken. Natuurlijk weten wij waar omwonenden bang voor zijn. En wij weten zo goed wat wel en niet haalbaar is in verschillende situaties, dat aannemers ons niet alleen het zware werk laten doen. Ze laten ons ook de complete vergunningsprocedures doen.” Met dat betere puzzelwerk krijgen ze mooie opdrachten voor werk in complexe locaties.

WELD Infra & Milieu is FD Gazelle
Kjeld/WELD is geen groot bedrijf – ongeveer 45 m/v – maar ze hebben de wind behoorlijk mee. Dit jaar scoorde WELD een FD Gazelle, de onderscheiding voor snel groeiende bedrijven van Het Financieele Dagblad.

Kjeld / Weld Infra & Milieu
Koperweg 17, Alphen aan den Rijn
T 0172 613403 / 0172 614 292
E info@kjeldbv.nl / info@weldinfra.nl
W www.kjeldbv.nl / www.weldinfra.nl

Leave a Comment