De nieuwe BMW X4: Imposant


Deel dit artikel

Een sportief rijdende SUV met een Coupé-lijn is naar mijn idee de omschrijving van deze nieuwe BMW X4. Deze xDrive wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving en een MSport onderstel.

De Coupé-lijn heeft wel wat consequenties voor de hoofdruimte, met name achterin en de bagageruimte is 25 liter minder dan zijn broer de X3, maar dan nog blijft er een royale 525 liter over. Wat motoren betreft is er een keus uit de 20i en 30i benzinemotor en de 20d en 25d als diesel. Het interieur ziet er, zoals bij alle BMW modellen, uitstekend verzorgd uit, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen.

Door de grote verstelbaarheidsmogelijkheden van zowel het stuur als de stoel is er ongetwijfeld voor elke bestuurder een fijne rijpositie mogelijk. Het dashboard is strak en eigentijds ontworpen met alle bedieningsknoppen logisch gegroepeerd.

Ook deze X4 rijdt uitermate plezierig en door het hoge koppel reageert hij enthousiast op het gaspedaal, waaraan de uitstekende ZF automaat met 8 versnellingen duidelijk aan bijdraagt. Zoals gebruikelijk is er bij BMW een royale optielijst variërend van leren bekleding, een te openen panoramadak, stoelverwarming op alle zitplaatsen, 20-inch velgen, MSport
remmen, met daarnaast nog een groot aantal veiligheidssystemen. De vraag die resteert is natuurlijk ‘Vind je hem mooi deze combi van SUV met een Coupé-lijn?’ en als het antwoord JA is, dan heb je een imposante zaken-/gezinsauto

Motoren
Benzine
xDrive 20i
xDrive 30i
Diesel
xDrive 20d
xDrive25d

Afmetingen
Lengte  4671 mm
Breedte 1881 mm
Hoogte 1624 mm

Inhoud
Brandstoftank  67 l
Bagageruimte  525 l

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment