Drukbezochte informatiebijeenkomsten bij ABIN Accountants & Adviseurs


Deel dit artikel

ABIN verzorgde voor ondernemers en DGA’s een tweetal bijeenkomsten over het belastingplan 2019. Op donderdag 8 november bij het Fletcher Hotel in Leidschendam en op dinsdag 13 november bij haar vestiging in Noordwijk.

Met 2019 in het vooruitzicht zijn ondernemers en DGA’s nieuwsgierig naar de impact van het nieuwe belastingplan. Niet alleen voor hun bedrijf, maar ook voor hun privésituatie. Wat zijn de belangrijkste veranderingen die op ze afkomen? Welke kansen hebben ze nog voor het einde van dit jaar? Welke invloed kan een ondernemer of directeur/grootaandeelhouder zelf uitoefenen?

Harald Verbeek, partner en belastingadviseur bij ABIN, gidste als belastingspecialist de aanwezigen door het woud van nieuwe belastingregels. Op een strak, maar goed te volgen tempo, wees de heer Verbeek op de valkuilen en lianen in het dichtbegroeide belastingstelsel. Een serieus verhaal over inkomsten en vennootschap, loon en omzet. En niet alleen over de zakelijke impact, maar ook over gevolgen voor de privésituatie, zoals alimentatie en hypotheekrente. De nadruk van zijn verhaal lag op de belastingboxen en -tarieven voor BV’s. Met alle tips, die daarbij horen, geïllustreerd met voorbeelden, zoals over het wel of niet storten van een vermogen in de BV.

Tot slot zoomde de heer Verbeek in op de gevolgen van de verhoging van het lage btw-tarief en de bijtelling voor de fiets. Ook is nog gesproken over de wijzigingen van de Kleine Ondernemers Regeling (KOR).

Voor tips of meer informatie en advies over fiscale en financiële zaken: stuur een bericht naar info@abin.nl of bel 071-3619318 (vestiging Noordwijk) of 070-3192555 (vestiging Voorburg).

Leave a Comment