De nieuwe Fiat 500 Collezione: SuperLeuk!


Deel dit artikel

Ik vind het zo knap van Fiat dat zij hun iconische 500 model iedere keer weer een Special Edition kunnen meegeven dat weer opvalt, een nieuwe verkoopimpuls geeft en vaak nog een collectors item is.

Recentelijk introduceerde Fiat de 500 Collezione. Een witte 500 met een blauw/grijze parelmoeren kraag, ook verkrijgbaar in de Cabrio versie. Standaard is hij voorzien van een wit interieur met een wit dikleren stuur. Grijs/ wit gestreepte stoffen bekleding, lichtmetalen velgen en her en der de Collezione badge. Voor de rest is het een gewone Fiat 500. 

Superleuk is hij natuurlijk in de Cabrio versie, waarbij het fijne is dat je het dak in drie fasen kan openen. Het eerste deel is als een schuifdak dat je ook in de winter op een kiertje kan zetten voor de ventilatie of bij beter weer zelfs voor een groter deel. De tweede fase is bijna helemaal open tot de achterruit en de derde fase is helemaal open inclusief de achterruit tot aan de achterklep. Slim hoor zo’n functioneel dak. Afgezien van het emotionele aspect van deze 500 is het een hele praktische auto. Volop ruimte en met name hoofdruimte door zijn wat hoge koets. Lekker wendbaar, lichte bediening en een goede wegligging. Het aardige is dat bijna iedereen hem leuk vindt, want hij heeft een hoge aaibaarheidsfactor. SuperLeuk!

Motoren
Twin Air Turbo 80

Afmetingen
Lengte 3.57 m
Breedte 1.63 m
Hoogte 1.49 m
Draaicirkel 9.3 m

Inhoud
Brandstoftank 35 l
Bagageruimte 185 l

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment