BMW 8-Serie: Oh, wat mooi


Deel dit artikel

Op 24 november van dit jaar staat de nieuwe BMW 8-Serie Coupé, gelijktijdig met de nieuwe X5, in de showroom bij dealer Van Poelgeest in Noordwijk. Nu vast een preview. In 1999 verdween de 8-Serie Coupé van het toneel, maar eind van dit jaar is hij weer terug van weggeweest. Oh, wat zijn Coupé’s toch mooi.

Kijk eerst nog even naar de foto voordat u verder leest, want dan hoef ik minder uit te leggen, er van uitgaande dat beelden meer zeggen dan woorden. De  nieuwe 8-Serie is een forse auto met zijn lengte van bijna 5 meter en breedte van bijna 2 meter. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden zijn het dak, portieren en motorkap uit aluminium vervaardigd. Wat een mooie lijnen! Het interieur is eveneens ingetogen chic met gebruikmaking van kwalitatief hoogwaardige materialen in een combinatie van alu en leer in gedurfde kleurcombinaties. Wat motoren betreft hebben we het over de M850i x-Drive met 4.4-liter Twin Power V8 die 530 pk levert en je in 3.7 tellen van 0 naar 100 kilometer brengt. Je kan ook kiezen uit de 840d x-Drive, een diesel. De 3.0-liter V6 levert 320 pk en dan moet je 1 tel meer tellen om van 0 naar 100 kilometer te komen. Hij is standaard voorzien van een achttraps Steptronic-transmissie en heeft een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel op de achteras. Een DroomAuto!

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment