Baaij Fresh: De eerste versbelevingswinkel in de Bollenstreek


Deel dit artikel

Op 3 oktober 2018 opent de nieuwe winkel van Baaij Fresh. Deze versbelevingswinkel gaat vers en gezond eten laten beleven door in de winkel de koks de vis- en vleesgerechten in het zicht van de klanten te laten bakken en bereiden. Bezoekers van de winkel krijgen gratis koffie aangeboden, terwijl ze de winkel, die voor 50% gericht is op (vers-) zelfbediening, bezoeken. Ook is het mogelijk om maaltijden op te halen in de winkel of te laten bezorgen. Om 19.30 uur wordt de winkel in Lisse officieel geopend door de familie Baaij. Ad Baaij vertelt hierover: ‘Ik ben ontzettend trots op ons team en hoe we deze volledig nieuwe verswinkel hebben neergezet. We zien ernaar uit om veel mensen welkom te mogen heten!’

Van hakblok tot verswinkel
Meer dan een hakblok in een garagebox was het niet toen familie Baaij in Lisse startte met hun vishandel. In 1947 trokken Toon en Jo Baaij (opa en oma van Ad en Kees Baaij, de huidige eigenaren) naar Lisse om door middel van een viswinkel hun brood te verdienen. Op dat moment moest het personeel om vis te bakken via de winkel naar buiten, om via een poort naar de schuur te komen. Het zat de ondernemersplannen niet in de weg. De volgende generatie nam de winkel over en met het bouwen van het Blokhuis in jaren 80 begon de groei van de winkel. Het afgelopen jaar werd de slagerij in hetzelfde pand overgenomen. Met het openen van deze versbelevingswinkel worden de krachten van de slagerij, de vishandel en catering gebundeld. Ook start na de opening een seniorenconcept dat gaat voorzien in voordelige versmaaltijden van groente met bijvoorbeeld een gehaktbal of zalmmoot.

Van traiteur, proefeiland tot straatverkoop
In de nieuwe verswinkel komt een breed assortiment met dagverse vis en kwaliteitsvlees onder één dak. Daarnaast komt er een proefeiland en een inpandige broodjes- en versproducten-corner met een luifel naar buiten voor straatverkoop op zaterdag. Hier kunnen bezoekers proeven van de vis- en vleesproducten en genieten van een gratis kop koffie. Ad Baaij vertelt hierover het volgende: “De verwerking van verse vis en vlees in één ruimte stelde ons wel voor een uitdaging. Echter, een speciale glaszone en een geavanceerd luchtbehandelingssysteem zullen de baklucht aan de viskant op ingenieuze wijze afzuigen en de vleeskant van een constante verse luchtstroom voorzien.” De productieruimte krijgt een volledig gescheiden koeling en gekozen is voor een nieuwe vispresentatie en een ronddraaiende toonbank voor de traiteurproducten. De versbeleving wordt versterkt, doordat consumenten de koks in actie kunnen zien in de open keuken. Daarnaast krijgen biologische en vegetarische producten een prominentere rol en wordt de bezorging van maaltijden, verse broodjes en catering verder uitgebreid. Nog meer koopgemak wordt gerealiseerd met de integratie van vijftig procent zelfbediening.

Op 3 oktober 2018 zal om 19.30 uur de winkel worden geopend. Meer informatie: https://baaijfresh.nl/

BAAIJ-FRESH
KANAALSTRAAT 57 & 59
2161 JC  LISSE
T: 0252-413475
https://baaijfresh.nl/

Leave a Comment