Herindelingen Zuid-Hollandse gemeenten definitief


Deel dit artikel

De Eerste Kamer heeft  ingestemd met de 4 voorgenomen samenvoegingen in Zuid-Holland. De nieuwe gemeenten zullen 1 januari 2019 van start gaan. Op 21 november 2018 kunnen de inwoners stemmen voor een nieuw gemeentebestuur.
De herindelingen tussen Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen  (Hoeksche Waard), Giessenlanden en Molenwaard (Molenlanden), Noordwijk en Noorwijkerhout (Noordwijk) en ten slotte Leerdam, Vianen en Zederik (Vijfheerenlanden) zijn hiermee definitief. De nieuwe gemeenten zullen 1 januari 2019 van start gaan. Op 21 november 2018 kunnen de inwoners stemmen voor een nieuw gemeentebestuur.

“Het besluit van de Eerste Kamer maakt de betreffende herindelingen definitief en geeft de betrokken gemeenten duidelijkheid en zekerheid. Hierdoor kunnen de gemeenten voortvarend verder met de getroffen voorbereidingen op de samenvoeging. De provincie blijft betrokken en staat klaar om de gemeenten te ondersteunen in dit traject”, aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Leave a Comment