“Vaart zetten achter bouw woningen voormalig vliegveld Valkenburg”

Deel dit artikel

Het Rijksvastgoedbedrijf moet meewerken aan een snellere bouw van woningen op voormalig vliegkamp Valkenburg. Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA) heeft daartoe een motie ingediend. Minister Kajsa Ollongren en staatssecretaris Raymond Knops kunnen zich vinden in de aansporing.
Ronnes stelt vast dat de bouw van woningen op het oude marineterrein ,,stroperig verloopt, terwijl het aantal woningzoekenden in die regio groot is”. Hij vraagt de regering daarom het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van de grond, ,,opdracht te geven constructief en doortastend een bijdrage te leveren aan de spoedige realisatie van de bouwlocatie Valkenburg”.

Eerder liet de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser al weten dat het project een kwestie was ’van veel en lang onderhandelen’. ,,Het Rijksvastgoedbedrijf wil een zo goed mogelijke prijs, wij willen kwaliteit voor woningen en bedrijven en groen.”

Wat die zo goed mogelijke prijs betreft, moet het Rijksvastgoedbedrijf water bij de wijn doen, aldus Ronnes. Hij vindt dat de dienst niet alleen moet kijken naar ’winstmaximalisatie, maar ook naar maatschappelijk rendement’.

Minister Ollongren laat het oordeel aan de Kamer, een teken dat ze haar goedkeuring verleent. ,,Hier geldt natuurlijk wel dat het een project is van de provincie en gemeenten, maar het Rijksvastgoedbedrijf heeft hier een betrokkenheid bij. Het zit in de portefeuille van mijn staatssecretaris, Raymond Knops.”

De Katwijkse wethouder Klaas Jan van der Bent is blij met de steun uit Den Haag. ,,Er wordt hard gewerkt aan de spoedige realisatie van woningbouw voor alle doelgroepen. Het belang van maatschappelijk rendement bij de ontwikkeling van Valkenburg wordt door Katwijk van harte onderschreven. Steun van andere overheden voor deze ambities helpt.”

Leave a Comment