Ouwehand Bouw koopt pand Rabobank Rogstraat in Katwijk


Deel dit artikel

Na een zorgvuldig verkoopproces heeft Rabobank Leiden-Katwijk haar pand aan de Rogstraat in Katwijk verkocht aan Ouwehand Bouw en partner BPD. De nieuwe bestemming van het pand wordt multifunctioneel. Het adviescentrum van de Rabobank blijft tot aan de overdracht, medio 2019, gevestigd aan de Rogstraat.

Ouwehand Bouw ontwikkelt multifunctioneel gebouw
Waar het pand aan de Rogstraat nu alleen kantoorruimte heeft, wordt vanaf medio 2019 een multifunctioneel pand ontwikkeld waarin wonen, een boutiquehotel en parkeren worden gecombineerd. “De plaats waar de woonwijken Havenkwartier en Redershaven bij elkaar komen is een van de laatste bouwkansen in het centrum van Katwijk. We zijn er trots op dat wij op deze locatie in eigen dorp een landmark kunnen realiseren.” aldus Peter Ouwehand, directeur van Ouwehand Bouw. De exacte invulling moet nog worden bepaald, daarbij worden ook omwonenden betrokken en wordt samengewerkt met lokale partijen. De realisatie komt op een duurzame manier tot stand. Net als voor het Havenkwartier en Redershaven is Van Manen architect van het te realiseren project.

Rabobank blijft dichtbij in Katwijk
Erik Versnel, directievoorzitter van Rabobank Leiden-Katwijk: “We zijn ontzettend blij dat we met Ouwehand Bouw en partner BPD het pand aan een lokale partij hebben kunnen verkopen. Een partij met een prachtig trackrecord en gevoel voor de omgeving en de gemeente Katwijk. We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe functie van het pand een aanwinst is voor Katwijk.” De bank blijft in Katwijk aanwezig met een kantoor. Eerder werd al bekend gemaakt dat de bank gaat werken vanuit het voormalige pand aan de Valkenburgseweg 2. Deze verhuizing vindt medio 2019 plaats.

Foto:
V.l.n.r. Patrick Joosen (BPD), Erik Versnel (directievoorzitter Rabobank Leiden-Katwijk) en Peter Ouwehand (directeur Ouwehand Bouw)

Leave a Comment