100% Biologische producten bij Kievit uit Katwijk


Deel dit artikel

‘Kievit’ verkoopt biologische groente- en fruitpakketten. Hierbij werken ze nauw samen met lokale tuinbouwbedrijven. Ze bezorgen bijna drieduizend biologische groente- en fruitpakketten over een trouwe klantenkring in Zuid-Holland.

‘Kievit’ verzorgt op het ogenblik de gehele productkolom, van land naar klant in de regio (Haarlem, Gouda, Alphen a/d Rijn, Den Haag, Leiden). Er worden zowel biologische groente- en fruitpakketten als de dagelijkse boodschappen door het bedrijf verwerkt en bezorgd. Bij deze pakketten zitten altijd recepten bijgevoegd.

Biologische producten
Naast groente en fruit verkoopt ‘Kievit’ ook andere biologische producten als, verzorgingsproducten, schoonmaakartikelen, droogwaren, sappen en noten. Hierdoor ontstaat een mooi totaalpakket van biologische producten. “Het doel van ‘Kievit’ is om voor mensen tegen een betaalbare prijs makkelijk in aanraking te laten komen met biologische producten” aldus Sebastiaan Bos, eigenaar en oprichter van Kievit.

Logistieke slagvaardigheid hoog in het vaandel
Belangrijke pijler binnen het bedrijf is de slagvaardigheid. Zo rijden er dertien busjes dagelijks naar tuinders en klanten om iedereen op tijd te voorzien van verse producten. Daarnaast worden er nooit meer pakketten klaargemaakt dan dat er besteld zijn om verspilling van voedsel tegen te gaan. Op deze manier hoeft het bedrijf niet onnodig voedsel te verspillen.

Nieuwe tuinbouwtak in De Groene Vallei
De komende tien jaar wordt 1,7 hectare van de Duinvallei door de gemeente van Katwijk aan ‘Kievit’ in bruikleen gegeven. De Duinvallei beslaat het gebied tussen de provinciale weg de N206 en de woonwijk de Zanderij. Dit was van oudsher tuinbouwgrond. Na twintig jaar braak te hebben gelegen wordt ze nu weer in gebruik genomen voor biologische landbouw.

Onder de naam “De Groene Vallei” zal ‘Kievit’ de biologische stadslandbouw initiatief opstarten. Door de oprichting van deze tuinbouw-tak wil ze de kloof tussen consument en tuinbouw verder dichten. Naast groenten wil ‘Kievit’ binnen afzienbare tijd een lijn biologische snijbloemen opzetten.

Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek
Verder gaat het ‘Kievit’ nog meer voor de wind, want het bedrijf is dit jaar genomineerd voor de duurzaamheidsprijs van de Duin- & Bollenstreek. Deze jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Noordwijkerhout, Teylingen, Noordwijk en Katwijk heeft als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen. Iedere ondernemer die een bewuste keuze heeft gemaakt voor een duurzame oplossing ergens in zijn bedrijfsproces, maakt kans op deze prijs. ‘Kievit’ heeft na de voorrondes de finale bereikt! De duurzaamheidsprijs wordt in oktober uitgereikt.

Meer informatie over Kievit kunt u vinden via deze link.

Leave a Comment