‘We Are Public’ komt ook naar Leiden


Deel dit artikel

Voor een vast bedrag van 15 euro per maand gratis naar voorstellingen, concerten, films en exposities. Dat kan binnenkort in Leiden.
Na steden als Amsterdam, Den Haag en Haarlem komt ‘We Are Public’ ook naar Leiden. Op vrijdag 16 maart wordt in Theater Ins Blau de aftrap gegeven en begint de werving van abonnees in deze regio.

‘We Are Public’ is in 2014 opgezet in Amsterdam door cultureel ondernemers Leon Caren en Bas Morsch. Zij wilden na de forse bezuinigingen op cultuur een positief signaal afgeven en het tij keren. Het duo bedacht een zakelijk model, dat zowel nieuw publiek als meer inkomsten voor de cultuursector zou opleveren.

Dat lijkt te lukken. Ze hebben sindsdien 90.000 nieuwe bezoekers genoteerd. Daarmee is 900.000 euro in het laatje gebracht bij culturele instellingen. We Are Public wordt soms vergeleken met Cineville, waarmee abonnees voor 19,95 euro per maand onbeperkt naar de film kunnen.

In Leiden hebben zich al meer dan twintig culturele instellingen aangesloten bij We Are Public. Het gaat onder meer om de Leidse Schouwburg, het Rijksmuseum van Oudheden, de Stadsgehoorzaal, Bioscopen Leiden, de Vrijplaats, de Veenfabriek, Gebr. de Nobel, Leidse Lente en het Leiden International Film Festival.

De wervingsperiode start op 16 maart in Theater Ins Blau en loopt tot en met 20 april. Volgens projectleider Saskia Schrijnen is het streven om 500 leden binnen te halen.

Leave a Comment