TK Challenge organiseert Wielercafé met Joop Zoetemelk en Gerben Karstens


Deel dit artikel

Donderdagavond 15 maart, organiseert de TK Challenge Foundation ’t Wielercafé voor alle sportliefhebbers. De TK Challenge Foundation ondersteunt initiatieven op het gebied van vitaliteit. Aan de vooravond van hun eerste challenge in 2018 ‘de Joop Zoetemelk Classic’ organiseert de foundation ´t Wielercafé met Joop Zoetemelk en Gerben Karstens.

Iedereen is welkom
Maarten van Haren, TK Challenge Foundation: “Iedereen met een sporthart is welkom. Het wordt een bijzondere en heel laagdrempelige avond, waarop de twee oud-professionals ons vertellen over hun glansrijke internationale carrières die zij samen startten vanuit de Leidse wielervereniging Swift. Een avond die in het teken staat van topsport, gezelligheid, mooie verhalen en hilarische anekdotes.”

Het café wordt gepresenteerd door John van Ierland, theatermaker en tekstschrijver van onder andere de biografie ‘De Karst, de clown demarreert’. Een verzameling van herinneringen uit het leven van Gerben Karstens waarin Joop Zoetemelk vanzelfsprekend niet ontbreekt. Een interactieve avond waar zeker de echte wielrenfans hun hart kunnen ophalen.

Van Ierland: “Beide oud-professionals hebben een indrukwekkend CV. Van Joop Zoetemelk is dat algemeen bekend. Hij is een van de beste Nederlandse ronderenners ooit. In 1979 won hij de Ronde van Spanje, in 1980 ‘de Toer’ en in 1985 werd hij op – sportief gezien – hoge leeftijd wereldkampioen. Gerben Karstens, ook wel ‘de Leidse notariszoon’ en ‘De Karst’, is een van de beste sprinters die Nederland heeft gekend. Hij won etappes in alle drie de grote rondes (zes in de Ronde van Frankrijk, één in de Ronde van Italië en veertien in de Ronde van Spanje). Daarnaast was Karstens een opvallend figuur in het peloton, die bekend staat om zijn humor, onverschrokkenheid en lef. De combinatie van deze twee karakters in dit café is ontzettend leuk.”

Fietsmaatjes
Maarten van Haren: “TK Challenge is vitaliteitspartner van het Singelpark in Leiden. Daarnaast steunen wij regionale initiatieven op het gebied van vitaliteit. Met onze deelname aan de Joop Zoetemelk Classic en ’t Wielercafé steunen we het mooie initiatief Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp, waarbij vrijwilligers met duofietsen eropuit trekken met mensen die dat zelf niet meer kunnen. Wij stellen deze avond iedereen geheel vrijblijvend in de gelegenheid om Fietsmaatjes te steunen.”

Locatie + Tijdstip ‘t Wielercafé:
Zorg en Zekerheid, Haagse schouwweg 12 in Leiden (nabij A44). Van 19.30 uur tot 22.00 uur. Toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid. Aanmelden is gewenst via: www.tkchallenge.nl/events

TK Challenge Foundation
TK Challenge staat voor vitaliteit. De partners – Rabobank, Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, Luba, Deloitte, Bio Science Park Leiden, Into business en Fotografie van Bemmelen – vullen dit in door sport en sociale cohesie te verbinden met regionale initiatieven. Dat doen zij door een platform te bieden aan iedereen die een bijdrage wil leveren aan de regio en gezond door het leven wil gaan.

Leave a Comment