Rabobank Bollenstreek en Denkers Shipping b.v. scharen zich achter American Tulip Day


Deel dit artikel

Het is bijna zover!: op 3 maart a.s. vormt San Francisco het decor van de eerste American Tulip Day. In het centrum van de stad wordt op Union Square een kleurrijke pluktuin aangelegd, bestaande uit ruim 100.000 tulpen. Dit evenement wordt door het Hillegomse  Anthos (brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten) samen met iBulb georganiseerd en gefinancierd. Rabobank Bollenstreek en Denkers Shipping b.v. hebben recentelijk hun steun voor dit initiatief uitgesproken door zich er als sponsor aan te verbinden. Eerder had de ambassade in Washington al haar support uitgesproken.

Het doel van America Tulip Day is om in Amerika de bekendheid van de Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkopen te stimuleren van de in Amerika geproduceerde snijtulpen.

Over Anthos
Anthos is de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. De organisatie behartigt hun belangen in binnen- en buitenland en treedt op als hun algemeen vertegenwoordiger in besturen en tal van overlegstructuren . De organisatie is opgericht op 4 februari 1900 en bij de viering van het 100-jarige jubileum is door Hare Majesteit Koningin Beatrix het predicaat Koninklijk aan de vereniging toegekend. Anthos wordt bestuurd door ondernemers, die actief zijn in de verschillende besturen en commissies van de organisatie en het beleid wordt uitgevoerd door 12 medewerkers die allen werkzaam zijn op het secretariaat van de vereniging, dat gevestigd is aan de Weeresteinstraat 10 te Hillegom. Meer info over Anthos: http://www.anthos.org/

Leave a Comment