Overeenkomst tussen Katwijk en Provincie over Rijnlandroute


Deel dit artikel

De gemeente Katwijk gaat akkoord met de samenwerkings- en uitvoeringsovereenkomst met de provincie Zuid-Holland voor de aanleg van de Rijnlandroute tussen Leiden en Katwijk. In maart worden de handtekeningen gezet. De aanbesteding kan dan beginnen.

Voor de nieuwe weg moet een deel van de N206, de Tjalmaweg bij Valkenburg en Katwijk, op de schop. Er wordt dan een vierbaansweg aangelegd. ,,Na lange jaren van planvorming en voorbereiding is dit een grote mijlpaal’’, zegt de Katwijkse wethouder Klaas Jan van der Bent over het proces. ,,In deze twee overeenkomsten spreken we eigenlijk uit hoe we deze klus samen gaan klaren en geven daarmee dus een startsein voor de aanleg.’’

In de overeenkomsten staan onder andere afspraken over de eisen aan het ontwerp en bouw, de aanwezigheid van groen en geluidsschermen, de aan te leggen snelfietsroute en de rotonde bij de Voorschoterweg/Torenvlietslaan, maar ook de afstemming met andere lopende projecten, zoals voormalig vliegkamp Valkenburg. Zodra de handtekeningen zijn gezet, kan de aanbesteding van dit deel van het tracé beginnen. De Rijnlandroute wordt in 2020 en 2021 aangelegd.

Leave a Comment