Maurice den Boer maakte voor het 15e jaar de Sterkste Schakel Trofee


Deel dit artikel

Beeldend kunstenaar en bronsgieter Maurice den Boer (1975, Schiedam) is de ontwerper en de maker van de Sterkste Schakel trofee. Precies vijftien jaar geleden werd hij door Harry de Reus benaderd om de Sterkste Schakel trofee te ontwerpen. Het resultaat is welbekend en pronkt inmiddels bij menig ondernemer op het bureau.

De figuratieve bronzen beelden van Maurice den Boer vertellen verhalen, maar laten altijd ruimte over voor de interpretatie van de toeschouwer. Zijn meest bekende bronzen beelden zijn de ‘Aviatoren’, gevleugelde figuren geïnspireerd op de klassieke mythen, in combinatie met torens en gebouwen als verwijzing naar het labyrint van Icarus en Daedalus.

Het uitzonderlijke aan Maurice is dat hij als kunstenaar het hele proces van het eeuwenoude ambacht van het cire perdue bronsgieten beheerst, van het eerste wasmodel tot het eindresultaat in brons. Dit is terug te zien in een zeer eigen handschrift, de fijne detaillering en prachtige patina’s.

Hij verhuisde enkele jaren geleden vanuit zijn atelier in Rotterdam naar een boerderij op het prachtige Drentse platteland. Momenteel woont en werkt hij in Zwi-deren, waar zijn galerie, werkplaats en atelier zijn gevestigd. Hier ontvangt hij ook zijn klanten en geeft hij een aantal keer per jaar masterclasses bronzen beelden maken volgens de cire perdue methode.

Den Boer maakt niet alleen autonome beelden, hij wordt ook regelmatig benaderd voor maatwerk en beelden voor uiteenlopende opdrachtgevers. Momenteel werkt hij onder andere aan een bronzen herdenkingsmonument wat geplaatst zal worden in het centrum van Lunteren.

Maurice den Boer
‘Een unieke business award, een exclusief relatiegeschenk of een kunstwerk voor úw bedrijf laten maken?’
In overleg met u als opdrachtgever kunnen wij een uniek ontwerp voor een beeld of een legpenning met uw bedrijfslogo maken. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of kijk op onze websites.

www.mauricedenboer.nl
www.kunstzinnigezaken.nl
tel: 06-19184170

Leave a Comment