De nieuwe Nissan X-Trail Ruim en comfortabel


Deel dit artikel

Nou ja nieuw, de X-Trail heeft een subtiele face-lift ondergaan. Het meest opvallend is daarbij de gerestylde neus, met strakkere koplampunits, grille en bumper, hetgeen ook geldt voor de achterbumper. Bij de Tekna-versie zijn de standaard geleverde ledkoplampen nu ook voorzien van dynamische bochtenverlichting die op basis van snelheid en stuuruitslag voor beter zicht zorgt in bochten.

Het interieur heft ook wat wijzigingen ondergaan. Zo heeft de X-Trail een nieuw stuur gekregen, dat door de dikkere rand prettig in de hand ligt. Het middendeel is kleiner geworden, waardoor je en beter zicht op het instrumentarium hebt. Heel plezierig is de nieuw vormgegeven middenarmsteun en de leren kussentjes aan de zijkant van de middentunnel ter hoogte van de versnellingsbak, zodat je daar je been tegen kan laten rusten. De stoelzittingen zijn helaas nog wat Aziatisch kort. Het grote voordeel van de X-Trail is dat hij ook als 7-zitter leverbaar is, waarbij de instap naar de 3e zitrij vergemakkelijkt wordt doordat de achterbank 13 centimeter verschuifbaar is, met als bijkomend voordeel dat je zo ook de bagageruimte met neergeklapte 3e zitrij naar behoefte kunt vergroten. Net als bij de Qashqai is het multimediasysteem vernieuwd, dat optioneel samen kan werken met een Bose geluidsinstallatie. De nieuwe Nissan X-Trail is een ruime, comfortabele SUV die ook door zijn vierwielaandrijving off-road zijn mannetje staat.

Motoren
Benzine
1618cc/ 163pk
Diesel
1598cc/130pk
1995cc/ 177pk

Afmetingen
Lengte 4.690mm
Breedte 1.820mm
Hoogte 1.710mm

Inhoud
Brandstoftank 60l
Bagageruimte 565/1996 l

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment