Preview Volvo XC40: Eigenzinnig


Deel dit artikel

Als je een SUV of compacte Cross-over zoekt is de keus momenteel erg ruim en daar komt volgend jaar dan ook nog de Volvo XC40 bij. Gelukkig heeft deze XC40 een eigenzinnig en afwijkend uiterlijk.

Natuurlijk de herkenbare Volvo-trekjes, zoals de J-vormige achterlichtunits, de Thor-hammer koplampen met ledtechniek en de kenmerkende grille, maar ook door het nieuwe lijnenspel, de tweekleurige lak, de scherpe knik in de raampartij tussen de midden- en achterstijl maken hem toch wel opmerkelijk anders dan de concurrentie. In het interieur zijn er ook veel slimme slimmigheden toegepast. De lagetoonspeakers uit de voorste deur-panelen zijn naar het dashboard verhuisd, waardoor er meer bergruimte is ontstaan. Het vak onder de middenarmsteun is zo groot gemaakt dat er een doos tissues in past. Er voor zit een prullenbak die makkelijk uitneembaar is gemaakt. Uit de bovenste rand van het dashboardkastje kan een haak worden geklapt om een tas aan te hangen. Voor de versnellingspook zit een vakje voor de smartphone met inductielader. Slim hè? Zoals gebruikelijk bij Volvo ziet het interieur er ‘cool ‘ uit. Het grote centrale infotainmentscherm uit de XC90 is ook bij dit model toegepast. Ruimte is er voor alle inzittenden vol-doende en ook de bagageruimte is slim ingericht. Een dubbele bodem die op te vouwen is tot een staand schot waar dan weer haken voor boodschappentassen aan zitten. Heel slim, praktisch en vooral mooi!

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment