Leiden viert vierdaags stadsfestival in november

Deel dit artikel

In Leiden komt er een vierdaags stadsfestival om de opening van warenhuis Hudson’s Bay te vieren, en de winkels in èn rond de nieuwe Catharinasteeg.
Het centrumfestival heeft plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 november. De festiviteiten komen in de plaats van de officiële opening van Catharinasteeg en omgeving, die eerder dit najaar stond gepland. ,,Tegen die tijd zijn er in het gebied veel meer winkels open die we er ook bij willen betrekken’’, zo wordt het uitstel verklaard door een woordvoerster van het Leidse Centrummanagement, een van de organisatoren.

Tijdens de vierdaagse staan muziekoptredens geprogrammeerd, naast dans, theater en kunst. Bij de festiviteiten wordt uitdrukkelijk gewezen op het ’winkelrondje’ dat in Leiden is ontstaan. Dat loopt van de Haarlemmerstraat, via Stille Mare, Catharinabrug, Catharinasteeg, Breestraat, Hoogstraat en Donkersteeg weer terug naar de Haarlemmerstraat. Ook het nieuw gevormde Catharinahof tussen Breestraat en Aalmarkt krijgt veel aandacht. Die binnentuin moet ’een groene oase in het drukke stadscentrum’ worden. Maar dan alleen overdag. Om de tuin komt een hek dat ’s avonds op slot gaat, om overlast te voorkomen.

Leave a Comment