Suzuki Swift: ‘Leuke auto!’


Deel dit artikel

De nieuwe Swift is in lengte en hoogte gekrompen, maar omdat de breedte en de wielbasis weer wat toenamen biedt hij toch meer interieurruimte dan zijn voorganger en dat is een hele verbetering, want nu kan een volwassene met voldoende hoofd- en beenruimte op de achterbank plaatsnemen.

DOOR JOHN VROOM ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

En dat heeft ook gevolgen gehad voor de bagageruimte die nu ruimte biedt aan 264 literpakken boerenkarnemelk. Dan nog een groot voordeel. Deze nieuwe Swift is ook lichter geworden door onder andere een nieuw lichtgewicht platform, waardoor hij in zijn totaliteit 100 kilo lichter is geworden. Dat biedt een aantal extra voordelen, zoals in de wegenbelasting, het benzineverbruik en het weggedrag. Daarbij vind ik de nieuwe Swift er ook goed uitzien. Stoere, eigentijdse neus. Goed gelijnde zijkant met de elegant verstopte handgrepen van de achterportieren in de achterstijl. En eveneens een stoere kont. Het interieur oogt wat grijs, maar alles zit goed geordend op zijn plaats. De zit achter het prettig aanpakkende stuur met afgeplatte onderkant zal voor de meeste niet al te lange bestuurders plezierig zijn. De stoelen geven goede zijdelingse steun in snel genomen bochten. Het uitzicht rondom is goed. Wat rijgedrag betreft heeft deze Suzuki een prettig wendbaar en speels karakter. Slecht wegdek wordt keurig opgevangen. Hij schakelt sportief en houdt goed zijn koers in bochten. Belangrijke factor is natuurlijk de prettige prijsstelling. Leuke auto!

Leave a Comment