Jouw bedrijf ook een bloeiende toekomst?


Deel dit artikel

Door Lenie Heemskerk, Katrijk Informele Reorganisaties.

Je merkt het aan alles, economisch gaat het beter. Je bedrijf mee laten groeien met de vraag naar je dienst en product is hard nodig en best een flinke uitdaging. Ben je toe aan een herstructurering? Wat kan je dan beter organiseren. Ga je werken met zelfstandigen of neem je meer personeel aan? Hoe kom ik sowieso aan de juiste mensen? Wat is de impact op een bedrijf, wanneer er een conflict ontstaat met een werknemer. De juiste sparringpartner kan je helpen om alle vraagstukken op een juiste manier en naar tevredenheid van alle partners op te lossen en toekomstbestendig te maken.

Al deze zaken kunnen er voor zorgen dat ondernemen een zorg is en niet meer je passie. Met als gevolg dat de creativiteit en ontwikkeling van de onderneming en ondernemer bevriest. Wij kunnen je helpen je passie terug te krijgen en er voor zorgen dat je onderneming tot volle bloei komt. Uit ervaring weten wij dat verkeerde keuze kunnen leiden tot financiële problemen. En bij geen juiste en tijdige benadering kan dit tot een faillissement leiden.

Bepalen welke veranderingen je wanneer doorvoert binnen je onderneming vergt naast een goed plan ook een objectieve benadering door adviseurs die het klappen van de zweep van dichtbij kennen. Goed extern advies kan er voor zorgen dat je klaar bent voor een zonnige toekomst. Katrijk Informele Reorganisaties maakt het mogelijk en zorgt ervoor dat jij de touwtjes in handen houd.

Dit doet Katrijk informele reorganisaties door:

  • Het inventariseren van jouw behoeften en je bestaande proces goed onder de loep te nemen.

  • Een plan van aanpak te formuleren;

  • Gezamenlijk het plan van aanpak uit te voeren.

Katrijk Informele Reorganisaties kan ervoor zorgen dat je onderneming gericht is op de toekomst. Wij bieden hulp door de inzet van de kennis en ervaringen. En werken samen met The House of Business voor een complete dienstverlening door specialisten.

Omdat je wil voorkomen dat je voor de rechter komt te staan waarbij je de kans loopt dat de rechter de kant van de werknemer kiest. Is een keuze voor mediation, heel verstandig. Bij mediation gaan we samen met de andere betrokkene(n) in dialoog, om een oplossing te vinden voor bijvoorbeeld een kwestie met een personeelslid. We zijn onafhankelijk en dus begeleiden we alle deelnemers in zo’n proces naar een bevredigende oplossing.

Omdat alle partners van Katrijk informele reorganisaties zelf ondernemer zijn of veel ondernemerservaring hebben, weten we wat het is om te worstelen met een plotselinge groei van je bedrijf en de druk die dit met zich meeneemt voor je medewerkers. Belangrijker is dat we weten dat er meerdere oplossingen zijn en dat maatwerk en inlevingsvermogen je onderneming verder helpen nu en later.

Meer informatie: www.katrijk.nl

 

Leave a Comment