Innovaties voor Greenport-sector

Deel dit artikel

InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Zuid-Holland, investeert in 3 Zuid-Hollandse bedrijven die met hun innovaties zorgen voor maatschappelijke impact in de land- en tuinbouw. Met de kapitaalinjectie via de fondsen IQCapital en UNIIQ kunnen Condi Food (technologie om smaak en versheid van voedselproducten te meten), Longbloom (langdurig preserveren van bloemen met ‘C02-afval’) en Oxy-Low (kwaliteitsbehoud van voedselproducten met inzet biologische ongediertebestrijding) de volgende stap maken.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Economische Zaken) maakten de investeringen bekend tijdens de internationale food & agri conferentie ERIAFF in Den Haag die donderdag 29 juni van start ging. Met de inzet van deze provinciale middelen in combinatie met Europese gelden wordt er volop ingezet op bedrijven die kunnen bijdragen aan het innoveren van de internationale land- en tuinbouwsector. De bestuurders droegen de investeringen van InnovationQuarter symbolisch over aan de ondernemers van de 3 bedrijven.

Cruciaal voor verdere ontwikkeling

Adri Bom-Lemstra: “Innovatie en technologische ontwikkelingen zijn cruciaal in de verdere ontwikkeling van onze Greenport. Wij kunnen daarmee voorop blijven lopen in de wereld. Condi Food en Longbloom dragen daar met hun vernieuwende technologie goed aan bij.” Beide bedrijven worden gefinancierd vanuit UNIIQ, het fonds dat bedrijven in de proof-of-concept fase helpt om hun innovatie sneller naar de markt te brengen. De investering in het familiebedrijf Oxy-low wordt vanuit fonds IQCapital gedaan. Jaap Smit: “Ik ben er trots op dat wederom verschillende bedrijven in Zuid-Holland een stap vooruit kunnen zetten met een investering van InnovationQuarter. Bedrijven als Oxy-Low laten zien dat de provincie sterk is in innovaties in de land- en tuinbouwsector.”

Leave a Comment