Bouwplan Noordzeepassage Katwijk stap verder

Deel dit artikel

De bouwplannen voor het vestigen van de bibliotheek, Muziekschool, VVV, boekhandel en horeca in de Noordzeepassage in Katwijk aan Zee kunnen door een architect verder worden uitgewerkt. De drie Katwijkse coalitiepartijen – CDA, ChristenUnie en SGP – stemden onlangs voor het voorstel.

Wethouder Jacco Knape vindt het jammer dat het, ondanks de extra onderzoeken die zijn uitgevoerd, niet is gelukt meer raadsleden van het plan te overtuigen. ,,Ik ben het ermee eens dat er nog veel werk is te doen, maar het is hard nodig dat we met elkaar het positieve verhaal gaan uitdragen naar inwoners’’, sprak hij de raad toe.

De oppositie benadrukte opnieuw dat ’zo weinig’ inwoners zijn te spreken over het plan. ,,Ik heb gelukkig andere ervaringen’’, reageerde de wethouder. ,,Ik krijg ook weleens de reactie: is zo’n bibliotheek nou wel nodig? Als ik dan uitleg wat we van plan zijn, worden mensen enthousiaster.’’ Katwijk wil een ’bibliotheek van de toekomst’ die niet alleen is gericht op het uitlenen van boeken. Het gebouw moet een ontmoetingsplek worden waar inwoners kunnen lezen, werken en studeren, en waar meerdere organisaties een plek krijgen.

Een aantal politieke partijen ziet niets in de locatie, onder andere door mogelijke risico’s die aan het bouwplan kleven. Knape heeft de raad verzekerd dat als het gemeentebestuur bij de verdere uitwerking op problemen stuit, hij ze direct op de hoogte brengt. ,,We steken niet onder stoelen of banken dat er ook risico’s zitten aan dit project.’’

Leave a Comment