Onderzoek naar misstanden De Zijl Bedrijven

Deel dit artikel
Bureau Berenschot gaat de komende maanden de misstanden bij De Zijl Bedrijven (DZB) onderzoeken. Onderdeel daarvan is een enquête onder alle medewerkers en de bedrijfsleiding. Dat heeft het Leidse stadsbestuur aangekondigd.
In de afgelopen maanden is een reeks wantoestanden aan het licht gekomen, bij het Leidse re-integratiebedrijf. Het gaat dan om seksueel wangedrag, machtsmisbruik, intimidatie en diefstal.

De bedrijfsleiding van DZB ontkent een aantal incidenten niet, maar directeur Bas van Drooge vindt niet dat er sprake is van structurele problemen bij zijn onderneming. Wethouder Marleen Damen (PvdA) kondigde een grondig onderzoek aan, maar dat bleef enige maanden uit. Nu gaat Berenschot aan de slag, zo kondigt het stadsbestuur aan in een brief aan de gemeenteraad.

In die aankondiging stellen burgemeester en wethouders eveneens dat zij niet veel kunnen met een derde brief over de misstanden die zijn onlangs ontvingen. ,,Omdat de brief anoniem is, kunnen wij hier helaas weinig mee doen’’, schrijft Damen. Zij roept medewerkers van de DZB op om zich te melden bij de vertrouwenspersonen van de gemeente. ,,Kom desnoods naar mij.’’

Leave a Comment