In een schoon kantoor werk je beter


Algemeen directeur Rob van Duyn van Vink Systemen (l) en John Mijnders, eigenaar van BB Dienstverlening.
Deel dit artikel

De een (Vink Systemen) produceert en installeert luchtkanalen en zorgt zo voor schone lucht in bedrijfsgebouwen. De ander (schoonmaakbedrijf BB Dienstverlening) zorgt ervoor dat die gebouwen schoon blijven. Twaalf jaar geleden vonden ze elkaar en anno 2017 doen ze nog steeds zaken met elkaar. Een tweegesprek. 

“We zijn al lange tijd klant bij BB Dienstverlening,” zegt algemeen directeur Rob van Duyn van Vink Systemen. “In goede en in slechte tijden, want toen het een paar jaar geleden minder ging in de bouw en ook wij moesten besparen, hebben we het pakket schoonmaakdiensten in goed overleg naar beneden bijgesteld. Nu het weer beter gaat, doet BB weer meer, zowel in de fabriek als in het kantoor inclusief de glasbewassing. Incidenteel doet BB ook extra dingen, bijvoorbeeld tapijtreiniging.”

Schone en opgeruimde werkruimten zijn belangrijk. Uit het oogpunt van representativiteit omdat er regelmatig klanten over de vloer komen. Maar ook omdat de werkprestaties dan beter zijn. Rob van Duyn. “Als je ’s morgens in een schoon kantoor komt, start je heel anders.” John Mijnders, eigenaar van BB Dienstverlening, vult aan: “Dat klopt en wordt door onderzoek bevestigd. Uit onderzoek weten we ook dat deurknoppen de meeste bacteriën bevatten. Schoonmaken ervan voorkomt ziekteverzuim.”

Specialisten
“Tot 2005 hadden we eigen schoonmaaksters in dienst. Toen die medewerkers er mee stopten, hebben we besloten om het uit te gaan besteden,” kijkt Rob van Duyn terug. “Wij moeten ons bezighouden met luchtkanalen, onze core-business. Voor de schoonmaak heb je specialisten die dat veel beter kunnen.”

Toen in die periode de toenmalige eigenaar van BB Dienstverlening langskwam bij Rob van Duyn, destijds hoofd inkoop, was de zaak snel beklonken. Rob: “Het bezoek kwam precies op het juiste moment. Wij zochten een schoonmaak-bedrijf en zij zochten nieuwe klanten. Dat het BB werd, had er onder andere mee te maken dat zij net als wij een Katwijks bedrijf zijn. Zakendoen is ook een kwestie van gunnen. Wij doen graag zaken met bedrijven dichtbij. Verder zijn de kosten natuurlijk belangrijk, maar het is niet zo dat als het ergens anders een euro goedkoper is, dat we dan meteen weg zijn. Het gaat ook om vertrouwen en weten dat als er iets is, dit zonder gezeur wordt opgelost. En tenslotte zetten zowel Vink als BB in op duurzaamheid.”

Normen en waarden

John Mijnders, eigenaar van BB Dienstverlening, knikt en zegt: “We hebben een vaste ploeg die weet wat Vink wil en die de normen en waarden kent. Belangrijk is ook dat er korte lijnen zijn tussen mijn bedrijfsleider Michael Korenhof en Edwin Hoogeveen, teamleider technische dienst bij Vink. Als er iets is, reageren zij meteen en regelen het met elkaar. Persoonlijk contact is cruciaal. Vroeger zei men: geen bericht goed bericht. Tegenwoordig is het precies andersom: geen bericht is geen contact met elkaar en dus geen aandacht, waardoor je de deur openzet voor een ander. Daarom ga ik minimaal elk kwartaal een kopje koffiedrinken bij mijn klanten. Dan weet je wat er speelt en waar de uitdagingen liggen.”

Korte profielen
Vink Systemen ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt luchtdistributiesystemen ten behoeve van luchtbehandelingsinstallaties in vrijwel alle marktsegmenten. De luchtkanalen en luchttechnische componenten worden in het eigen productiebedrijf Vink Products op maat en just in time geleverd. Een projectteam begeleidt het project en zorgt voor ervoor dat de montage van de systemen veilig en conform de kwaliteitseisen van de branche gebeurt. Recente projecten zijn de metrostations op de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, een distributiecentrum van Ahold in Zaandam, Campina Wageningen en het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk, België.

BB Dienstverlening, dat 55 medewerkers heeft, dateert van 1998 en is gespecialiseerd in schoonmaak, glasbewassing en vloer- en gevelonderhoud bij particulieren, bedrijven, scholen en gemeenten. Duurzaamheid is een speerpunt, wat onder andere blijkt uit het feit dat er geïnvesteerd wordt in mensen met een rugzak, en dat chemische reinigingsmiddelen worden vermeden. Mede hierdoor won het schoonmaakbedrijf in 2016 de Duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek.

BB Dienstverlening
Scheepmakerstraat 6C
2222 AC Katwijk
T 071 – 408 50 75
E info@bbdienstverlening.nl
I www.bbdienstverlening.nl

Vink Systemen
Nijverheidstraat 1
2222 AV Katwijk
T 071 – 409 83 00
E info@vinksystemen.nl
I www.vinksystemen.nl 

Leave a Comment