Motorhuis opent vestiging aan Lammenschansweg in Leiden


Deel dit artikel

Op maandag 6 maart is in Leiden een bijzondere vestiging van Motorhuis geopend. Aan de Lammenschansweg 128, in het pand tussen ROC en Gamma, opende een geheel nieuw autodealerbedrijf zijn deuren. ‘Fiat – Alfa Romeo – Jeep’ staat er trots op de gevel van de showroom; in de werkplaats zijn ook nog de merken Lancia, Chrysler en Dodge welkom.

Het is een opmerkelijke plek. Het gebouw dat Motorhuis nu voor deze merken huurt, staat immers op de nominatie om door de gemeente onteigend en gesloopt te worden. Doel: een brede doorgang naar het achterliggende terrein creëren. Hoe lang dat nog gaat duren, is echter onduidelijk. Motorhuis besloot pand en terreinen weer op te knappen en een goede bestemming te geven.

Ferdi van der Gaag (showroom) en Rob de Niet (service) hebben er samen de leiding. Ze voeren een team aan van vijf merkentechnici en twee verkoopadviseurs. Tot die laatsten behoort ook Esther Vermandel, die – zelfs anno 2017 – als vrouw nog altijd een bijzonderheid in een autoshowroom is. Ferdi: ‘Ons gaat het om de persoonlijke kennis en kwaliteit. Dat is bij allebei dik in orde. Leuk is dat de klant een keuze heeft en zelf bepaalt door wie hij of zij het liefst geadviseerd wordt.’

Industrieel

Het team heeft er zin in. Rob: ‘Het is gewoon heel erg goed dat onze merken een eigen plek in de organisatie krijgen. In de showroom aan de Vondellaan stonden ze tot nu toe naast Opel en Citroën. Ons nieuwe pand heeft van binnen een fraaie industriële look. Daar komen de stoere Jeeps, de sportieve en elegante Alfa’s en de veelzijdige Fiats – inclusief de hippe 500 – veel beter tot hun recht. De klant zal zowel bij aankoop (Motorhuis biedt ‘nieuw’ én ‘occasion’, red.) als bij service en onderhoud blij zijn met de specialistische kennis die we hier samenbrengen.’

Motorhuis Leiden Lammenschans gaat volgens Rob en Ferdi zeker de eerste maand na de opening flink uitpakken met leuke aanbiedingen en activiteiten. Fiat-, Alfa- en Jeeprijders uit de regio krijgen een persoonlijke uitnodiging voor een feestelijke kennismaking. Maar ook andere belangstellenden zijn méér dan welkom aan de Lammenschansweg 128 in Leiden.

One Comment

  1. Coert van Dijk says:

    Goedemorgen ,

    Ik heb een afspraak voor een proefrit 9 maart om 3 uur . Het betreft een Jeep Compass.
    Helaas kan ik niet .

    Mvg

Leave a Comment