Gebr. Van der Salm wint Sterkste Schakel Trofee 2016


Deel dit artikel

 “Calm after the storm”. Met een toepasselijker lied had de finale van de Sterkste Schakel niet kunnen beginnen. Na een uurtje stormde het werkelijk van de prijzen in de schitterende Keizerzaal van Grand Hotel Huis ter Duin. Ruim 300 ondernemers en bestuurders waren op deze feestelijke prijsuitreikingsavond, die ook wel de “Oscaravond van de regio’’ wordt genoemd, afgekomen.

Onder hen vele genomineerden die allen rond half 11 zagen dat Paul van der Salm van Gebr. Van der Salm uit Boskoop de trotsewinnaar werd van de Sterkste Schakel Trofee 2016. Hij kreeg de pretigieuze trofee uitgereikt door Sterkste Schakel initiator Harry de Reus. Uiteraard met een schitterend boeket bloemen, beschikbaar gesteld door Bloemsierkunst Lemkes uit Alphen aan den Rijn.

In het mooie Grand Hotel Huis ter Duin druppelen rond 19.00 uur de eerste gasten binnen. Genomineerden, juryleden, winnaars van de vorige verkiezingen. De zaal vult zich goed. De spanning is voelbaar. In de lounge worden nieuwe contacten opgedaan, handen worden geschud en gezichten herkend: ‘He daar heb je ook de wethouder van Kaag en Braassem …”. Zelf ooit eens werkzaam geweest bij de organisator van het evenement. In de zaal zoeken de ondernemers hun plekje. Het licht wordt gedimd en de avond kan gaan beginnen!

De bandleden van K-Beng Light starten om precies 20.00 uur met hun eerste optreden. Het woord is daarna aan de voice-over om de presentator van de avond Bob Heeren aan te kondigen. Bob springt als een jonge vent het podium op en begeleidt de gasten met flair en humor door de avond. “De avond kent geen verliezers, iedereen is een winnaar, maar ja er is er aan het eind van de avond maar eentje die met de trofee naar huis gaat”. Voor de andere genomineerden zijn er gelukkig nog penningen voor de nummers 1 per sector en een mooie oorkonde voor de nummers 2 en 3.

Ook alle websites zijn door studenten van de Hogeschool van Amsterdam weer onder de loep genomen. De nummers 1 en 2 ontvangen een prijs. Ook is er een prijs voor het sterkste bedrijf dat buiten de landsgrenzen opereert, de TK Penning voor Internationaal Zakendoen. Voor bedrijven die nog niet zo heel erg lang bezig zijn en dus een duwtje in de rug kunnen gebruiken heeft Grant Thornton zelfs een eigen GT Penning laten maken. En samen met de Publieksprijs kent de avond van de Sterkste Schakel dus 32 prijzen! Voor de 62 genomineerde bedrijven is het dus een kans van meer dan 50% dat men bij de winnaars zit. Bijna helemaal terecht dus dat presentator Bob Heeren zegt dat de avond geen verliezers kent, alleen maar winnaars! Hoe leuker wil je het hebben?

www.sterkste-schakel.nl

Leave a Comment