Volvo V60 D6 AWD Twin Engine: ‘Bijtellingsprettige zakenauto’


Deel dit artikel

Gaat het nog wel over de auto of alleen nog maar over de bijtelling? Precies, dat laatste is nog steeds het geval en nu zeker. Ach voor de echte autoliefhebber zal het wel een combinatie blijven.

Als ik geen bovengemiddelde auto-interesse zou hebben en een keus zou moeten maken uit het huidige zakenauto-aanbod met 7% bijtelling, dan zou het merk Volvo op mijn shortlist komen. En met name de Volvo V60 Hybrid. Een eigentijds en goed gelijnd model, toch een beetje status uitstralend en ook een beetje anders dan de rest. En dat laatste merk je vooral in het interieur. Als je van de stijl van het exclusieve Scandinavische audiomerk B&O houdt, dan zit je helemaal goed bij deze Volvo, met name door de vormgeving van het ‘zwevende’ middenconsole.

De zit achter het prettig in de hand liggende stuur is prima. Jammer is dat de rugleuningsverstellingsknop zo goed als klem zit tussen de deurstijl, wat bediening lastig maakt, maar ja, dat verstellen doe je ook niet dagelijks, dus waar heb ik het over.

Rijden doet deze V60 Plug-In Hybride op een sportieve en comfortabele wijze die snel bochtenwerk mogelijk maakt. De besturing is prima. En natuurlijk is deze V60 voorzien van diverse meedenk en veiligheidssystemen. Zoals gezegd een plezierige, en bijtellingsprettige zakenauto en… een Volvo, dus veilig.

John Vroom, Autoredacteur

Leave a Comment