Wijnproeverij bij Wijnkoperij Henri Bloem: Gastvrij onthaal voor de leden van De Sterkste Schakel Kring

De ruim twintig gasten, allen leden van de Sterkste Schakel Kring, hebben er zin in! Een gezellige wijnproeverij georganiseerd door Ernst ten Haaf van Wijnkoperij Henri Bloem uit Leiden in samenwerking met De Kring staat op het programma. Ernst, sectorwinnaar van de Sterkste Schakel Verkiezing 2015, kent een bijzondere liefde voor wijn en het is zijn passie om met  klanten ervaringen en interesses te delen. In de wijnwinkel worden regelmatig wijncursussen en themaproeverijen gegeven. Cursussen zijn te volgen op beginners- of gevorderdenniveau. Daarnaast zijn er regelmatig Themaproeverijen.

Het is alweer de derde activiteit voor de Kringleden en dit maal werden hun smaakpapillen behoorlijk op de proef gesteld. Aan de twee verschillende tafels kon men de ervaringen van de smaken van de verschillende wijnen met elkaar uitwisselen. Tussen de wijntjes door werden er nog heerlijke bijpassende hapjes geserveerd. De zintuigen werden op een geweldig prettige manier geprikkeld. Het was getuigen de reacties na afloop voor iedereen een zeer leerzame avond. Huibert Kralt van de Raad Vastgoed: “Ik heb er echt heel veel van opgestoken. Ik was al bezig om te kijken waar ik een leuke wijncursus kan volgen, dus deze uitnodiging van De Kring kwam precies op het juiste moment”. Ook Thom Bokelaar van MoreApp was bijzonder enthousiast. “Ik heb wel vaker meegedaan aan wijnproeverijen, maar ik heb nog nooit in zo’n korte tijd zoveel nieuwe dingen geleerd. Ernst is een prettige gastheer, is eerlijk en weet waar hij over praat. Vanavond heb ik geleerd dat een lekker wijntje niet altijd duur hoeft te zijn”. Bij vertrek kreeg iedereen nog een lekker “Leidens Ontzet Wijntje” mee naar huis en zal men na dit bezoek ongetwijfeld nog wel een paar keer in de winkel terugkomen om zich door Ernst te laten adviseren.

Volgende Kringactiviteit Op 15 oktober aanstaande staat er van 16.30 uur tot 22.00 uur een Kookworkshop op het programma in Het Kookstation in Bodegraven. Eind november zijn de Kringleden uitgenodigd voor een sfeervolle happening in Grand Hotel Huis ter Duin, waar inmiddels de traditionele kerstboom dan alweer staat. Wat vliegt de tijd… Wilt u ook lid worden van De Kring? Mail of bel dan naar het secretariaat, telefoon 071-4080557 of mail naar [email protected].

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *