Kia Cee’d 1.0 T.GDi: Prima zakenauto


Deel dit artikel

Tijdens de AutoRai begin dit jaar nog één van de grote nieuwtjes op de Kia stand. De 1.0 liter is de eerste van Kia’s aankomende reeks van afgeslankte motoren en is speciaal ontworpen om zuiniger te werken, terwijl hij tegelijkertijd fors presteert en snel reageert op de wensen van de bestuurder, volgens Kia. 

Eigenlijk is de boodschap 20% bijtelling. Deze 1.0 Cee’d is leverbaar in twee versies, de T.GDi met 100pk of 120pk. Goed nieuws voor de zakelijke rijder dus en voor de Cee’d natuurlijk, want het is een prima auto. Scherpe vloeiende lijnen aan de buitenkant en het interieur ziet er ook zeer eigentijds uit, met alles makkelijk onder handbereik. De zit achter het stuur is voor mij prima op goed zitmeubilair.

Ook op de achterbank is goed te zitten en de bagageruimte is meer dan voldoende en makkelijk te vergroten door de achterbank plat te leggen. Het rijgedrag van de Cee’d is goed en voorspelbaar. Het rijcomfort is soms wat stoterig, hetgeen met name wordt veroorzaakt door de stevig geveerde achteras, maar geeft mij wel een wat sportief

gevoel. Veel consumenten zullen het plezierig vinden dat de bediening van versnellingsbak, pedalen en knoppen licht en soepel is. Kortom, een prima zakenauto en nog steeds vind ik het uniek dat Kia 7 jaar fabrieksgarantie geeft. Hij staat bij dealer Kleverlaan in Noordwijkerhout, dus rij eens langs.

Leave a Comment