Texaco stations in Noordwijk worden Peut stations


Deel dit artikel

Begin januari worden de Texaco-benzinestations in Noordwijk omgebouwd naar Peut-benzinestations. Peut is een nieuw merk, ontwikkeld door een organisatie van zelfstandige pomphouders. Het eerste station is onlangs in Moordrecht geopend en is een groot succes. De komende maanden zullen in heel Nederland meerdere stations overstappen naar Peut. Door de gezamenlijke inkoop tegen wereldmarktprijzen zullen deze stations de benzine scherp kunnen aanbieden.
Het Texaco station op de hoek van de Schiestraat en de Nieuwe Offemweg zal als eerste rond 12 januari worden omgebouwd. Het onbemande station bij Abswoude Autopromenade aan de ’s-Gravendijckseweg wordt rond 14 januari omgebouwd. Op dit moment vinden er al kleine aanpassingen plaats. Beide stations zijn in handen het Noordwijkse familiebedrijf Abswoude.
Rens van Abswoude: “Met Texaco waren wij steeds minder in staat om de juiste dingen te doen. Het gevolg was dat klanten ons minder aantrekkelijk vonden en overstapten naar andere stations. Nu kunnen wij weer zelf ons assortiment en prijsstelling bepalen. Onze stations zullen goedkoper worden. Daarnaast zal bij de Peut-stations standaard een meer duurzame brandstof als Blue One 95 verkocht worden, een moderne brandstof met een 10% ethanol toevoeging. Naast brandstoffen zoals LPG, CNG en zelfs electrisch hebben wij daardoor een brede keuze voor onze klanten.”
Annemarie van Abswoude vult aan : ‘’We zij super blij dat we overgaan naar Peut, de klant krijgt bij ons de service en de kwaliteit die hij van ons mag verwachten en voor een betere prijs”.
Het Texacostation aan het Wantveld, naast De Muze, gaat verdwijnen. In verband met toekomstige ontwikkelingen van het Wantveld zal dit station worden gesloten en gesloopt. Hoewel deze ontwikkelingen nog niet concreet zijn, heeft de Gemeente Noordwijk 5 jaar geleden besloten dat de exploitatie per 31 december 2014 beëindigd moest worden. Waarschijnlijk zullen hier eerst een aantal parkeerplaatsen aangelegd worden.

Leave a Comment