Column Piet Bokelaar: Op naar een papierloos kantoor

De vraag is wanneer stappen we met z’n allen af van het gebruik van papier? Aan de hoeveelheid folders in je brievenbus lijkt de weg nog lang. Maar het bedrijfsleven gaat nu toch echt over naar papierloos werken. 2014 is het perfecte jaar om deze stap te zetten. Ga eens na hoeveel papieren formulieren er nog gebruikt worden voor bijvoorbeeld inspecties, (huur-)overeenkomsten en werkbonnen. Met een simpele tool zoals MoreApp staan al je formulieren digitaal op je tablet. Zo is het Customer Support Center van Croon Elektrotechniek uit Rotterdam helemaal over. 60 monteurs zijn uitgerust met een tablet en maken nu gebruik van meer dan 100 digitale inspectieformulieren in het veld.

Nederland is een vooruitstrevend land. Tegenwoordig heeft iedereen en smartphone of tablet. Er zijn genoeg tools om mobiel te werken. Maar soms lijken organisaties maar moeilijk af te kunnen stappen van ingesleten gewoontes. Maar met digitale formulieren wegen de voordelen echt op tegen de nadelen. Je zal vast wel eens de woorden ‘tijd is geld’ hebben gezegd. Al die manuren die in papierwerk (en het invoeren ervan in de computer) gaan zitten kunnen besteed worden aan meer productieve doeleinden. Door het kiezen van het juiste platform kunnen het management team, medewerkers en klanten profiteren van een snellere toegang tot data en betere organisatie van de informatiestromen. Tijd besparen is natuurlijk een aantrekkelijk vooruitzicht maar een belangrijkst aspect van papierloos werken is toch ook het sterk reduceren van fouten. De stap naar digitale formulieren wordt steeds makkelijker. Ook al ben je niet opgeleid tot software engineer, toch ben je snel in staat de papierstroom te digitaliseren. En heb je daar geen tijd voor dan wordt het tegen een beperkte vergoeding voor je gedaan. MoreApp heeft een uitstekende tool om formulieren te digitaliseren.

Meld je aan en ervaar de werking. Intuïtief en leuk om mee te werken. Werkt u nog met papieren formulieren, zorg dat 2014 jouw jaar wordt om deze te digitaliseren. Een papierloos kantoor lijkt een utopie maar komt hierdoor wel een stapje dichterbij.

Piet Bokelaar, Distel Software

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *