AutoLeaseTeam Autotest met: Marc Neve en Pepijn de Vries – BMW i3

Marc Neve en Pepijn de Vries zijn de notarissen bij het kantoor Bakker & Neve Netwerk Notarissen te Leiderdorp. Marc en Pepijn werken met het motto: “een goede service en uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs”. Het kantoor beschikt over expertise op het gebied van alle voorkomende notariële rechtsgebieden en biedt daarbij haar diensten aan, aan zowel particulieren als het bedrijfsleven. Marc en Pepijn rijden elk een auto van het merk BMW. Vanwege hun bekendheid met het merk hebben wij ze gevraagd voor een test in een elektrische BMW, de i3.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

We vonden het gelijk heel leuk en bijzonder om een keer in een elektrische auto te rijden. Zeker met het oog op de toekomst en alle voordelen voor het milieu wilden we graag een keer meemaken hoe een elektrische auto nu echt rijdt. Bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en minder CO2-uitstoot past ook helemaal bij de huidige tijd en daarmee ook aan ons kantoorbeleid. Ook op kantoor proberen wij aan het milieu te denken. Voor ons was er dan ook geen enkele twijfel om in deze auto een proefrit te gaan maken.

Wat is de eerste indruk van de buitenkant van de auto?

We moesten in het begin een beetje wennen aan het model, de BMW i3 oogt nogal futuristisch. Na verloop van tijd ga je het model waarderen, mooi en ook bijzonder vinden. Door zijn compacte afmetingen vinden wij hem heel geschikt voor stadsgebruik. Het model onderscheidt zich heel goed van andere auto’s in zijn klasse en tijdens het rijden merk je dat het toch een echte BMW is.

Wat vinden jullie van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

De voorstoelen zitten heerlijk en je hebt behoorlijk wat ruimte om je heen in deze auto. Voorin heb je nog extra ruimte door het ontbreken van de versnellingspook. Het dashboard is heel overzichtelijk en functioneel. Het navigatiesysteem toont de beschikbare laadpunten en indien de eindbestemming niet haalbaar is, wordt er automatisch een efficiëntere route berekend.

Hoe ervaren jullie de rijeigenschappen, zowel in de stad als op de snelweg?

Deze auto is een oase van rust. Er zijn nauwelijks geluiden te horen en al helemaal geen trillingen te voelen tijdens het rijden. Een hele bijzondere ervaring als je nog nooit elektrisch hebt gereden. De auto trekt heel snel op en dat is een echte belevenis.

Wat vinden jullie van de toegankelijkheid van de laadruimte?

De laadruimte is relatief klein in verhouding met de hoeveelheid ruimte bij de voorstoelen. Dat had iets ruimer gemogen.

Hoe zit het met de prijs-/kwaliteits-verhouding?

Het is geen goedkope auto, maar je krijg wel een volwaardige BMW met al zijn luxe voor je geld. Voor de zakelijke markt is dit een heel mooi alternatief, ook vanwege de fiscale mogelijkheden en voordelen.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de BMW i3 al vanaf € 607,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *