De Reus Media eerste bedrijf in Dorpskantoor: “We hopen op een sneeuwbaleffect”


Deel dit artikel

De Reus Media, uitgever van Rijnstreek Business, verruilt zijn pand aan de monumentale Vliet in Rijnsburg op 1 september 2013 voor een andere opvallende plek in het bloemendorp: het Dorpskantoor in het voormalige gemeentehuis. “Midden in het kloppend hart van het bedrijfsleven.”

“Wie had dat kunnen denken,” zegt Harry de Reus, directeur van De Reus Media, lachend op het terras van brasserie De Burgt. “Een Katwijker in hartje centrum, op de plek waar Rijnsburgse Boys enkele jaren geleden werd gehuldigd als kampioen.” De Reus Media betrekt twee kantoorunits op de eerste etage van gemeenschapshuis De Burgt, waar het Dorpskantoor deel van uitmaakt, en is daarmee het eerste bedrijf dat zijn handtekening zet onder een huurcontract. Vanaf 1 september kijkt De Reus uit op het groene dorpsplein, strategisch gelegen tussen de eeuwenoude Grote Kerk en op een steenworp afstand van zijn huidige kantoor aan de Vliet.

Feestgedruis

“We waren al een tijdje aan het rondkijken naar een ander kantoor, toen de mogelijkheid zich voordeed om in het Dorpskantoor ruimtes te kunnen huren,” vervolgt Harry de Reus. “We zijn natuurlijk verwend met onze plek aan de Vliet, waar we met veel plezier de afgelopen jaren hebben gewerkt. Maar het Dorpskantoor – met zijn vergader- en conferentiezalen – is ook een mooie locatie. Zoiets zochten we. Niet een pand op een onpersoonlijk bedrijventerrein, maar op een sfeervolle plek midden in een dorp en toch in het kloppend hart van het bedrijfsleven, te midden van andere bedrijven en flexwerkers. Bijkomend voordeel is dat we ook hier middenin het feestgedruis zitten tijdens de jaarlijkse paardenmarkt en tijdens de feestweek in augustus.”

Andere voordelen van het Dorpskantoor zijn de nabijheid van de brasserie, waar De Reus relaties in een informele sfeer kan ontvangen, zowel binnen aan de bar als buiten op het terras. Bovendien kunnen Harry en zijn drie medewerkers er tussen de middag terecht voor een broodje. En heel prettig is dat de uitgever van Rijnstreek Business supersnelle internetverbindingen krijgt dankzij de aansluiting op het glasvezelnetwerk van De Burgt. “Er is niet bespaard op de faciliteiten,” concludeert Harry. “Dat geldt ook voor de inrichting van de kantoren en het meubilair. Het ziet er gelikt uit.”

Eerste huurder

“De Reus Media is onze eerste huurder, en dat is en blijft de meest bijzondere,” zegt Joost Grootenhuis van GETGRIPP Vastgoedinvestering en Projectontwikkeling, het bedrijf dat door de gemeente Katwijk is ingehuurd om het concept van kantoren en flexplekken in het Dorpskantoor op de kaart te zetten.

Joost: “Harry de Reus is vanaf het begin heel betrokken bij het Dorpskantoor, ook vanwege zijn bestuursfunctie bij de biljartclub, die beneden een prachtig onderkomen heeft gekregen, achter de bibliotheek. We zijn blij met de komst van De Reus. Met zijn netwerk staat hij midden in het bedrijfsleven in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek. En hij omarmt met veel enthousiasme ons kantoorconcept, waarin met name creatieve bedrijven heel goed passen, naast andere dienstverleners zoals bedrijven in de financiële sector.”

Japanners

Joost Grootenhuis hoopt dat de komst van De Reus Media leidt tot een sneeuwbaleffect en de komst van meer bedrijven. “Zo bieden we meerwaarde aan elkaar en is de som der delen meer dan de uitkomst,” aldus Joost, die eraan toevoegt dat hij en zijn collega Jeroen Plaisier met een tiental bedrijven in gesprek zijn over de huur van een kantoorunit of een flexplek in het voormalige gemeentehuis.

Joost, afsluitend: “Het concept is uniek. In steden is het er al. Wij combineren dit met het dorpse karakter waar mensen elkaar nog gedag zeggen en met elkaar praten. Als de 1400 m2 kantooroppervlakte straks gevuld is, gaat het gemeenschapshuis nog meer bruisen. Ik zeg wel eens: Japanners komen naar Nederland om ons zorgstelsel te bestuderen en Amerikanen zijn geïnteresseerd in ons pensioenstelsel. Wellicht komen ze in de toekomst ook om onze unieke kantoorconcepten te bekijken. Er zijn voldoende gemeentehuizen beschikbaar als gevolg van de fusies van gemeentes, de afgelopen jaren. Kansen genoeg dus.”

Dorpskantoor op 1 juni van start gegaan

De officiële opening van gemeenschapshuis De Burgt en van het Dorpskantoor op de eerste verdieping was op vrijdag 31 mei. Een dag later konden inwoners van Rijnsburg en andere geïnteresseerden nader kennis maken met de bedrijven en organisaties tijdens een feestelijk open huis.

Op de begane grond van De Burgt zijn onder andere een bibliotheek, een brasserie, een trouwzaal, een kindercrèche, zorgondernemers en diverse verenigingen gevestigd. Op de eerste verdieping is kantoorruimte gecreëerd voor dienstverlenende bedrijven, zzp’ers, consultants en flexwerkers. Huren kan al vanaf 275 euro per maand inclusief bijbehorende voorzieningen als koffie en thee, energie, internet en reprofaciliteiten. Bedrijven kunnen in het Dorpskantoor ook tijdelijk een kantoor, vergaderruimte of een conferentiezaal huren.

Officiële ingebruikname kantoor De Reus Media

De Reus Media viert de ingebruikname van het nieuwe kantoor op vrijdag 6 september, samen met zijn relaties. Behalve van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers genieten van een optreden van cabaretier Johan Stevens, die in zijn shows vaak het bedrijfsleven op de   korrel neemt.

Dorpskantoor

Burgemeester Koomansplein 1
2231 DA Rijnsburg
I www.dorpskantoor.nl
E info@dorpskantoor.nl

Leave a Comment