Mitsubishi ASX: ‘Goede mix van stabiliteit en comfort’


Deel dit artikel

Waarschijnlijk om de concurrentie voor te blijven heeft Mitsubishi de ASX al vrij snel een gezichtsverfrissing gegeven. De vorige wat ‘over the top’ grille is een stuk ingetogener geworden en de mistlamp-units zijn wat fraaier vormgegeven.

Nieuwe chroomaccenten op de voorportieren en nog wat details. Wat je niet ziet maar wel merkt, is de aanpassing van de achteras die nu de ASX een stabieler weggedrag geeft, terwijl ook het comfort verbeterd is. Het interieur is nauwelijks gewijzigd. Het meest opvallende is het nieuwe multimediasysteem op het

middenconsole. En met nieuwe stoffen voor de stoelbekleding hebben we de meeste verfrissingen toch wel gehad. Meer was ook niet echt nodig, want de ASX is nog steeds een interessante auto voor liefhebbers van dit soort ‘Cross-Over’s , zeg maar wat hoger zittende, stoer ogende stationwagons. Ruimte is zeker aanwezig in deze ASX. Zowel voorin, achterin als in de bagageruimte. Hij biedt een goede mix van stabiliteit en comfort. Nodigt niet echt uit tot snel bochtenwerk, maar rijdt wel weer zeer comfortabel, zeker op slecht wegdek. En dat geldt ook voor het stuur- en schakelgedrag. Sterk geënt op comfort, dus volop lichte bediening. Motorisch is er niets gewijzigd en blijft de keus uit een 1.6 benzinemotor en een 1.8 diesel. Grootste voordeel van deze ruime ASX ten opzichte van zijn concurrentie is de prettige prijs-/kwaliteitverhouding. Slimme gezinsauto voor zakelijk gebruik!

Comments are closed.