Hyundai i40 Sedan: ‘Mooi compleet uitgevoerd’

Nu is Nederland niet zo’n Sedan – minnend land, maar de nieuwe Hyundai i40 in de Sedan uitvoering vind ik toch een hele fraaie representatieve zakenauto. Mooie on-Aziatische lijnen, met name vanaf de zijkant gezien.

De voorkant is stoer, eigentijds en ook mooi vloeiend met subtiel het Hyundai logo. Een verademing in de meestal saaie zakelijke middenklasse en knap van Hyundai om zo goed in te spelen op de Europese smaak. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, ook hier is een echte kleur en een setje lichtmetaal heel bepalend voor het totaalplaatje. Het interieur ziet er ook verzorgd uit. Het dashboard oogt vloeiend, maar toch strak. De vormgeving van het stuur komt terug in de vorm van het bovendeel van het middenconsole. Grappig bedacht. Subtiele chroomaccenten verluchtigen het geheel. De stoelen zitten goed en de auto biedt voldoende ruimte voor 5 personen.

Op de achterbank heb je opvallend veel ruimte voor een relaxte zit. De klimaatregeling is even wennen, want die werkt met een drukknop in plaats van een draaiknop. Het navigatiesysteem met touchscreen werkt overigens erg prettig. Standaard is de 1600 cc motor gekoppeld aan een soepel schakelende 6 versnellingsbak. Wat rijgedrag betreft is de nieuwe i40 comfortabel met een goed samenspel van gas, koppeling en versnellingsbak. Deze nieuwe Hyundai is mooi compleet uitgevoerd. Een fijne reisauto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *