Erwin Roodhart nieuwe centrummanager gemeente Leiden


Deel dit artikel

Het Centrum Management Leiden heeft een nieuwe Centrummanager aangetrokken. De heer Erwin Roodhart neemt per 1 juni de taak over van Joost Bleijie die het CML na 3 ½ jaar gaat verlaten. Het bestuur van CML is verheugd over het grote aantal enthousiaste reacties dat het mocht ontvangen. De kwaliteit van de kandidaten was erg hoog en de vele ideeën die werden aangedragen geven aan dat Leiden een stad is waar nog veel ontdekt kan worden.

Nieuwe manager
De keuze is uiteindelijk gevallen op de 35 jarige Erwin Roodhart. Erwin woont in Leiden en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als projectmanager. Hij was verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, aansturen van projectteams, het bouwen van relaties met diverse stakeholders en het initiëren van nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden. Bovenal is Erwin iemand die buitengewoon positief en enthousiast praat over de stad Leiden. Hij staat te popelen om de handen uit de mouwen te steken om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de eigen bewoners, regiobewoners en toeristen. Erwin weet van aanpakken en is een enthousiaste, creatieve en gedreven man. Iemand die makkelijk contacten legt en prettig in de omgang is. Tegelijkertijd is het iemand die ons heeft overtuigd met  zijn frisse kijk op alle mogelijkheden die Leiden nog zou kunnen benutten. Dit alles gaat hem ondersteunen om deze nieuwe uitdaging, wat hij zelf noemt “de baan van zijn dromen”, met positieve energie en beide handen aan te pakken.

Uitdagingen
Het Centrum Management Leiden staat de komende jaren voor enkele grote uitdagingen. De stad Leiden en haar stadspartners richten zich volledig op de 2 grote peilers onder de Leidse economie: kennis- en cultuur. Het CML zal in samenwerking met die partners moeten zoeken naar verbinding tussen cultuur, kennis en binnenstadseconomie: met name de Leidse detailhandel lijkt niet te kunnen profiteren van het grotere aantal cultuurbezoekers aan de Leidse binnenstad. Ook internetaankopen dwingen de binnenstadondernemer tot het aanpassen van het vertrouwde concept. CML zal hier de komende jaren, samen met haar partners, extra aandacht aan besteden. Dat zelfde geldt voor bereikbaarheid en parkeren. Op het gebied van parkeren zijn de voortekenen gunstig met de aanstaande bouw van 2 parkeergarages. Op het gebied van bereikbaarheid is nog veel onzeker. Deze problematiek zal stadbreed worden aangepakt.

Bruisende stad
De komst van de organisatie Leiden Marketing en van de Cultuurmakelaar vragen aanpassingen aan de organisatie van het Centrum Management. De organisatie van evenementen en de promotie daarvan zullen om die reden niet vanzelf door CML worden gedaan. CML zal meer een coördinerende rol gaan spelen in initiatieven die de stad bruisend zullen maken en houden.

One Comment

  1. Hoi Erwin, is dit niet ook een leuk idee voor Leiden? Zou bv in begin 2018 kunnen
    In Noordwijk is dit een groot succes!!
    Groeten Martin van der Ham
    PRENTENKABINET

    https://www.noordwijk.info/nl/pers/2for1-voor-vijfde-jaar-op-een-rij-weer-een-groot-succes

Leave a Comment