Holland Rijnland: ‘RGL naar Noordwijk schrappen’


Deel dit artikel

Sneltram Rijn Gouwe Lijn hoeft er voorlopig niet te komen tussen Katwijk en Noordwijk. Het geld dat hierdoor vrijkomt, kan worden ingezet om de Rijnlandroute tussen Katwijk en de A4 aan te leggen. Dat schrijft de Leidse burgemeester Henri Lenferink, als voorzitter van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland.

Holland Rijnland legt zich erbij neer dat er vooralsnog niet genoeg geld is om de Rijnlandroute direct op de beoogde manier aan te leggen, namelijk verdiept langs de Leidse wijk Stevenshof en in een tunnel door Voorschoten. Ook versoberd laat het plan echter nog een tekort zien van 120,5 miljoen euro. Daarvan hoopt de provincie 37,5 miljoen euro extra op te halen bij de regio gemeenten.

De resterende 83 miljoen wil de provincie vinden door ‘innovatieve aanbesteding’. ,,Maar dan zijn de risico’s niet afgedekt en wordt het voorstel misschien slechter”, schrijft Lenferink in een persbericht. Holland Rijnland stelt daarom voor om het toch al omstreden gedeelte van de RGL tussen Katwijk en Noordwijk voorlopig te schrappen en het geld dat daarmee te besparen is in de Rijnlandroute te stoppen. Lenferink benadrukt dat het om een voorlopige oplossing moet gaan. ,,Ik ben van mening dat we de projecten af moeten maken zodra de gelegenheid zich voordoet.”

Leave a Comment